Skip to main content

FASHION NEWS

Tι συνέβη όταν ο Vassilis Emmanuel Zoulias παρουσίασε μια υψηλής ραπτικής… ready-to-wear συλλογή

Ο γνωστός Έλληνας σχεδιαστής «σπάει» τους κανόνες και παντρεύει την Haute Couture με το Prêt-à-porter!


Κέλλυ Νόβακ

Ο Βασίλης Ζούλιας αγαπάει το γυναικείο φύλο. Θέλει να δει την γυναίκα να «θριαμβεύει», να είναι δυναμική, να είναι αποφασιστική. Όλα αυτά μέσα από θαυμάσια ρούχα, φυσικά. Και ενώ μπορεί ο Έλληνας σχεδιαστής να μην προσφέρει μέσα από τις συλλογές τους ξεκάθαρα το μήνυμα αυτό, το κάνει όμως έμμεσα, έξυπνα, πονηρά. Το κάνει έχοντας μια ρομαντική πάντα διάθεση και με γνώμονα την γυναίκα στα ‘50s, τα ‘60s, τα ‘70s που το γυναικείο στιλ και κομψότητα ήταν στα καλύτερά του.

Αυτός είναι ο σκοπός του monsieur Zoulias, κάθε φορά, κατά την γνώμη μου. Και αυτό κατάλαβα και από την νέα του συλλογή για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018. Κάτω από τον αττικό ουρανό, στην καρδιά της Αθήνας και με το Μέγαρο του Ζαππείου στο φόντο, ο Βασίλης Ζούλιας παρουσίασε το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 τη νέα του συλλογή στο πλαίσιο της 22ης Athens Xclusive Designers Week.
 

18ss_vassiliszoulias_01.jpg

Είχε κάτι το ξεχωριστό όμως αυτή η συλλογή. Και αυτό ήταν το θαυμάσιο «πάντρεμα» που έκανε ο σχεδιαστής, ανάμεσα σε δύο πολύ σημαντικές έννοιες στον χώρο της μόδας. Σε δύο διαφορετικά στιλ. Ο ίδιος λοιπόν, για πρώτη φορά, δημιουργεί μια  Prêt-à-Couture συλλογή, όπου συνδυάζει την Haute Couture με το Prêt-à-porter (aka ready-to-wear). Ο σχεδιαστής πιστός στον ρομαντισμό και τη θηλυκότητα που υπηρετεί σταθερά εδώ και χρόνια, προσθέτει αυτό το στοιχείο της έκπληξης

18ss_vassiliszoulias_02.jpg18ss_vassiliszoulias_03.jpg

Με τις κομψές σιλουέτες της συλλογής “Women in the Garden” να κινούνται κυριολεκτικά μέσα στο θέμα τους στο ειδυλλιακό σκηνικό του κήπου του Ζαππείου, ο Βασίλης Ζούλιας μετέτρεψε το show του σε ένα tableau vivant, όπου λινά σύνολα, deux pieces από tailored τζάκετ, σορτς και παντελόνια, και συναρπαστικά μαντό εναλλάσσονταν με ανάλαφρα resort και βραδινά, cocktail φορέματα.

18ss_vassiliszoulias_04.jpg18ss_vassiliszoulias_05.jpg

Πολύτιμα υφάσματα, με υπόσταση, κυριαρχούν στην Vassilis Emmamuel Zoulias Spring Summer 2018 Prêt-à-Couture Collection, όπου δροσερά γραμμικά μοτίβα και floral τυπώματα σε τρυφερές και όλο ένταση αποχρώσεις μακαρόν συνθέτουν μια ενθουσιώδη παλέτα από κομμάτια, που δικαιώνουν την συνεργασία του δημιουργού με τις Sylloges και τα υφάσματα της Designers Guild.

18ss_vassiliszoulias_06.jpg

Οι γεμάτες κίνηση δημιουργίες αναδεικνύουν και πάλι ιδανικά τις αξίες τις θηλυκότητας και της κομψότητας με την modern vintage φινέτσα που διαπνέει πάντα τις συλλογές με υπογραφή Zoulias.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα τα bold κοσμήματα από τον Pericles Kondylatos που υπογράμμισαν με το exotic chic ύφος τους τη φιλοσοφία του show, ενώ τα μοναδικά υποδήματα που ενίσχυαν την ένταση των outfit σχεδιάστηκαν ειδικά από την VK Conis.

18ss_vassiliszoulias_07.jpg18ss_vassiliszoulias_08.jpg18ss_vassiliszoulias_09.jpg18ss_vassiliszoulias_10.jpg18ss_vassiliszoulias_11.jpg

Τη ρομαντική… βόλτα της συλλογής στον κήπο με το μεγαλοπρεπές σιντριβάνι συνόδευσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, με μελωδίες από τις κλασσικές κινηματογραφικές ταινίες του Φεντερίκο Φελλίνι.

18ss_vassiliszoulias_12.jpg

  www.VassilisZoulias.com

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

FASHION NEWS

Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για το V Magazine στην πιο sexy εμφάνιση που την έχουμε δει

Και όσο μεγαλώνει θυμίζει όλο και περισσότερο τη μητέρα της, Cindy Crawford

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.