Skip to main content

FASHION NEWS

Tales Untold: Η ιστορία του Στέλιου Κουδουνάρη ξεδιπλώνεται στην πασαρέλα

Ο γνωστός σχεδιαστής γιόρτασε τα 10 χρόνια παρουσίας του στον χώρο με ένα εκπληκτικό fashion show


Κέλλυ Νόβακ

Γενικά, μέχρι τώρα, μάλλον θα γνωρίζεις πόσο… δύσκολη είμαι, όσον αφορά την Μόδα. Ίσως με την μόδα στην χώρα μας, περισσότερο. Θεωρώ ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, για να… πάμε μπροστά. Αυτός είναι ο ρόλος της μόδας εξάλλου. Ένα όραμα, ένα όνειρο, μια ιδέα που καταφέρνει να μας ταξιδέψει, να μας ανοίξει το μυαλό και να μας κάνει να δούμε όχι μόνο το δέντρο, αλλά και το δάσος. Και όσο δύσκολη κι αν είμαι, απέναντι στους Έλληνες/Κύπριους σχεδιαστές, υπάρχει ένας σε αυτή την ηλιόλουστη χώρα, που… φωτίζει τον δρόμο προς την πρωτοπορία: o Στέλιος Κουδουνάρης.

Αρχικά, ο Κύπριος σχεδιαστής, όλα αυτά τα 10 χρόνια που είναι στον χώρο της μόδας, έχει κατορθώσει πολλά. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος σχεδιαστής που μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, να έχει καταφέρει να έχει την αναγνωσιμότητα και εγγύτητα που έχει ο Κουδουνάρης στην εγχώρια βιομηχανία. Και ξέρεις γιατί έχει συμβεί αυτό; Γιατί είναι πραγματικά ταλαντούχος –και εξαίσιος tailor-, δεν φοβάται να δουλέψει σκληρά και φυσικά έχει αυτό το «όραμα» που λέγαμε πριν.

Για εκείνον, αυτό ξεδιπλώνεται στην πασαρέλα. Οι ιστορίες που έχει να πει, ακόμα κι αυτές που δεν έχει πει ακόμα, αλλά θα το κάνει στο μέλλον- έχουν νόημα, ζωντάνια και σκοπό: να κάνουν την γυναίκα του Στέλιου Κουδουνάρη να νιώσει ελπιδοφόρα, με αυτοπεποίθηση, έχοντας πάντα fashion forward ματιά.

aw1819_stelioskoudounaris_01.jpg

Αυτό ακριβώς ζήσαμε την Τετάρτη 9 Μαΐου, στο εντυπωσιακό show ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όπου o Στέλιος Κουδουνάρης γιόρτασε τα 10 χρόνια δυναμικής παρουσίας του στο χώρο της μόδας. Δέκα χρόνια αφιερωμένα στη γυναίκα που καθημερινά διεκδικεί την ταυτότητά της. Δέκα χρόνια δημιουργίες για τη γυναίκα που δεν καλουπώνεται στους κανόνες της κάθε εποχής.

aw1819_stelioskoudounaris_04.jpg

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο διατηρητέο κτίριο «Β» στην οδό Πειραιώς 260, τμήμα του πρώην εργοστασίου επίπλων Τσαούσογλου που χρησιμοποιείται από το Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό. Ποτέ μέχρι τώρα το Ελληνικό Φεστιβάλ δεν είχε φιλοξενήσει ξανά εκδήλωση με κεντρικό άξονα τη μόδα.

Σε μια βραδιά ντυμένη με αισιοδοξία κι ενθουσιασμό, ο σχεδιαστής Στέλιος Κουδουνάρης γιόρτασε τη δεκαετή παρουσία του στο χώρο της μόδας παρουσιάζοντας αρχικά τη συλλογή  Άνοιξη/Καλοκαίρι 2018.

aw1819_stelioskoudounaris_05.jpg

Η βραδιά όμως επιφύλασσέ μια μεγάλη έκπληξη για όλους εμάς τους καλεσμένους. Τα φώτα έσβησαν, και ο μυστηριακός χώρος του Φεστιβάλ Αθηνών έδειξε το βάθος του σε όλους τους καλεσμένους παρουσιάζοντας μια κολεξιόν ακόμα, κάτι που δεν περίμενε κανείς: αυτή για τον Χειμώνα 2018/2019. Ιδιαίτερα  δερμάτινα και ρούχα σε έντονο κόκκινο χρώμα και μπρονζέ κυριάρχησαν. Αριστοκρατικά βελούδα αλλά και οι χαρακτηριστικές ανδρόγυνες φόρμες του σχεδιαστή έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη συλλογή.

aw1819_stelioskoudounaris_06.jpg

O βιομηχανικός, με μεγάλη ιστορία χώρος, ανέδειξε όλα όσα ήθελαν να διηγηθούν οι συλλογές του Στέλιου Κουδουνάρη. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του σόου Ανδρέας Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε με μοναδική δεξιοτεχνία των τεραστίων διαστάσεων ενιαίο δεύτερο όροφο του κτιρίου, μεταμορφώνοντάς τον σε ένα ιδανικό σκηνικό που μετέφερε τις μνήμες του παρελθόντος αλλά και τα οράματα του μέλλοντος.

H ονειρική φιλοδοξία για απόδραση σε ένα κόσμο πολυτέλειας, ή αλλιώς, η ελπίδα για κάτι καλύτερο, εκφράστηκε μελαγχολικά στο «σώμα» του παλιού εργοστασίου.Τo κτίριο είναι ακριβώς στην μορφή που ήταν όταν σταμάτησε την λειτουργία του, με τα υπόστεγά του γκριζωπά, σκουριασμένα, με τζάμια σπασμένα, με οικοδομικά υλικά σκόρπια εδώ και εκεί, με τους υπόκωφους ήχους των μηχανών να συνθέτουν μια εικόνα από τις παλαιότερες εποχές της οικονομικής και κοινωνικής παρακμής.

aw1819_stelioskoudounaris_08.jpg

Ο fashion director Άρης Γεωργιάδης ενσάρκωσε και αποθέωσε με μαεστρία, τη γυναίκα του Στέλιου Κουδουνάρη, μια γυναίκα που ακόμη και στις δύσκολες εποχές βρίσκει τον τρόπο να ξεχωρίζει με τις επιλογές της.

Η vodka CÎROC™ είναι άκρως συνδεδεμένη με τα μεγαλύτερα happenings της παγκόσμιας fashion σκηνής και για αυτό και δεν θα μπορούσε να λείπει από το show 10 years του Στέλιου Κουδουνάρη. Αποτέλεσε μάλιστα και έμπνευση για τον Στέλιο Κουδουνάρη, αφού η χαρακτηριστική μπίλια του μπουκαλιού της ήταν η βάση για να δημιουργήσει μια iconic συλλεκτική τσάντα από Plexiglass σε μορφή σφαίρας που συμπλήρωσε την χειμερινή συλλογή του σχεδιαστή. Στο σχεδιασμό της τσάντας συνέβαλε η σχεδιάστρια αξεσουάρ Nika.

aw1819_stelioskoudounaris_09.jpg

Παράλληλα, το χαρακτηριστικό χρώμα της Ciroc vodka ενέπνευσε τον σχεδιαστή στο να επαναλανσάρει 3 χαρακτηριστικά φορέματα της 10ετους του πορείας σε μεταλλικό μπλε χρώμα τα οποία έκλεισαν την καλοκαιρινή συλλογή.

Η ERRE DUE ανέδειξε το έργο του Στέλιου Κουδουνάρη ολοκληρώνοντας τις εμπνευσμένες δημιουργίες του με το ιδανικό μακιγιάζ. Η ομάδα του brand με τα προϊόντα της και υπό την καθοδήγηση του Φρέντυ Καλομπράτσου δημιούργησε και επιμελήθηκε τα make-up looks για την κάθε συλλογή ρούχων προσφέροντας έτσι μία ολοκληρωμένη πρόταση μόδας στη σύγχρονη γυναίκα.

Τα μαλλιά για την καλοκαιρινή συλλογή, η ομάδα της Wella Professionals, οπτικοποίησε το όραμα του Στέλιου Κουδουνάρη χρησιμοποιώντας την επαγγελματική σειρά προϊόντων styling ΕΙΜΙ και τα εργαλεία styling της ghd,  και δημιούργησε μαλλιά με αντίθετες υφές και λαμπερό grunge look.

Έδωσε στα μοντέλα μια προκλητική, καθημερινή υφή με ένα  wet look στο μπροστινό μέρος  προτού γίνει ολοένα και πιο ξηρό σε όλο το μήκος σε μια σχεδόν ταλαιπωρημένη, επεξεργασμένη υφή στα άκρα. Για τη χειμερινή συλλογή το look στα μαλλιά, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα EIMI ήταν πιο ασύμμετρο, και δημιουργήθηκαν διαφορετικά σχήματα με τα μαλλιά με σκοπό να δοθεί  έμφαση στη διαφορετικότητα της σύγχρονης γυναίκας. Σε κάποια από τα μοντέλα, δημιουργήθηκε μια αίσθηση καρέ στα μαλλιά, στερεώνοντάς τα  μέσα στα ρούχα.

https://www.instagram.com/p/BikfCaNHcsl/?taken-by=kelly__novak

Τη μουσική επιμέλεια για την επίδειξη και το πάρτι που ακολούθησε, είχε ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης και dj Mark F. Angelo. Τα γραφιστικά για την παρουσίαση της συλλογής σχεδίασε και επιμελήθηκε ο Βαρνάβας Φιλίππου και όλες τις εκτυπώσεις εκτέλεσε με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας το IDEAS PRINT.

aw1819_stelioskoudounaris_02.jpg

Πολλοί ήταν οι επώνυμοι καλεσμένοι που επέλεξαν να τιμήσουν τον δημιουργό για τον εορτασμό των δέκα χρόνων του στον χώρο της μόδας. Μεταξύ άλλων, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού φεστιβάλ κος Βαγγέλης Θεωδορόπουλος, η Πέγκυ Ζήνα, η Έλλη Κοκκίνου, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η Σάσα Σταμάτη, η Ευρυδίκη,η Νικολέττα Ράλλη, η Ρένα Μόρφη, η Αντωνία Καλλιμούκου, η Σίσσυ Φειδά, η Χριστίνα Σάλτη, η Άννα Πρέλεβιτς, η Βαλάντω Τρύφωνος, η Ελένη Πετρουλάκη, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, η Σύλβια Δελυκούρα, η Αλεξάνδρα Κατσαίτη, η Ραμόνα Βλαντή, η Έλενα Γαλύφα, ο Στηβ Μιλάτος και πλήθος δημοσιογράφων, σχεδιαστών και επαγγελματιών από το χώρο της Ελληνικής μόδας.

aw1819_stelioskoudounaris_10.jpg

Aπό αριστερά στα δεξιά: Ελένη Πετρουλάκη, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Έλλη Κοκκίνου, Σάσα Σταμάτη.

 

Συντελεστές:

Art Direction / Production: Ανδρέας Ιωαννίδης

Fashion Director: Άρης Γεωργιάδης

Communication and Production Coordinator: Ελίζα Χρυσοπούλου

Concept and Graphic Director: Βαρνάβας Φιλίππου

Music: Mark F. Angelo

Make Up Director: Freddy Kalobratsos for Erre Due

Hair: Eimi team

Nails: OPI team

Light Direction: Τάσος Περιδκούρης

Sound Direction: Στρατής Καραδημητράκης

Shoes: Sante for Stelios Koudounaris

Sitting Management: Ελένη Τόρου

 

Ομάδα Στέλιου Κουδουνάρη (με αλφαβητική σειρά):

Μία Ευγενιάδη, Μαρίνα Μαγκιασβίλι, Πλάτων Παπαγιαννόπουλος, Nadejda Peskenskaia, Φωτεινή Βασιλοπούλου, Νικόλ Ξυλία

Ειδικές ευχαριστίες:

Κύριο Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Κωνσταντίνο Ζαμάνη, Νικόλ Μουζάκη, Ρένα Πασχάλη, Ioli Duro, Γιάννη Παπαδημητρίου, Νίκα Ιωαννίδου, Βανέσσα Χατζηγιαννάκη, Χριστίνα Οικονόμου, Αμαλία Κωνσταντακοπούλου.

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

FASHION NEWS

Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για το V Magazine στην πιο sexy εμφάνιση που την έχουμε δει

Και όσο μεγαλώνει θυμίζει όλο και περισσότερο τη μητέρα της, Cindy Crawford

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.