Skip to main content

FASHION NEWS

O Marc Jacobs επανακυκλοφορεί την αμφιλεγόμενη συλλογή ρούχων από τα ‘90s

H συλλογή που έκανε τον σχεδιαστή να απολυθεί...


Κέλλυ Νόβακ

Το 1992, ο Marc Jacobs σχεδίαζε για το brand Perry Ellis. Ένα all-American brand του οποίου τα ρούχα χαρακτηρίζοντας ως preppy και κλασικά.

Για την SS’93 συλλογή του brand λοιπόν, ο Marc Jacobs δημιούργησε ρούχα εμπνευσμένα από το grunge κίνημα, ρούχα στα οποία πόζαραν μοντέλα των ‘90s όπως η Kate Moss, Naomi Campbell και Kristen McMenamy.

Η σειρά αυτή θεωρήθηκε από τους υπεύθυνους του brand εξαιρετικά αντισυμβατική και εκτός φιλοσοφίας για το κατά τα άλλα, preppy label. Το αποτέλεσμα ήταν το brand ν’ απολύσει τον Marc Jacobs από την θέση αυτή.

Αργότερα, η συλλογή αυτή του Jacobs θεωρήθηκε και θεωρείται ακόμη μια από τις καλύτερες δουλειές του. Ο σχεδιαστής λοιπόν, αποφάσισε να τιμήσει μία από τις εμβληματικές του συλλογές και να την κυκλοφορήσει ξανά, τώρα με το δικό του label και για την Resort 2019 συλλογή.

Η “The ‘Grunge’ συλλογή εκφράζει την στιγμή που ο Marc Jacobs τόλμησε για πρώτη φορά με τον σχεδιασμό των ρούχων του και εξέφρασε απόλυτα το όραμα που είχε στο μυαλό του. Τόλμησε δεν συμβιβάστηκε δημιουργικά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια εκπληκτική συλλογή. Το ίδιο πλέον θεωρεί και το brand, Perry Ellis που τον απέλυσε τότε για αυτή την δουλειά του, λέγοντας ότι «είναι η πρώτη μοναδική συλλογή που άλλαξε την κατεύθυνση του σύγχρονου γυναικείου ενδύματος».

Ο Marc Jacobs δημιούργησε την συλλογή με τα αρχικά υλικά που είχε χρησιμοποιήσει στην αρχή (μέχρι και τα αξεσουάρ) και τα looks προσφέρουν «παχιές» πλεκτές ζακέτες συνδυασμένες με σιφόν φορέματα και τις κλασικές Dr. Martens αρβύλες.

Το brand κυκλοφόρησε ένα lookbook με την συλλογή την οποία φωτογράφησε ο Juergen Teller. Στην φωτογράφηση ποζάρουν μοντέλα όπως οι Gigi Hadid, Slick Woods και Binx Walton.

grungecollectionmarcjacobs_01.jpggrungecollectionmarcjacobs_02.jpggrungecollectionmarcjacobs_03.jpggrungecollectionmarcjacobs_04.jpggrungecollectionmarcjacobs_05.jpggrungecollectionmarcjacobs_06.jpggrungecollectionmarcjacobs_07.jpggrungecollectionmarcjacobs_08.jpggrungecollectionmarcjacobs_09.jpggrungecollectionmarcjacobs_10.jpg

Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη online, αλλά και σε επιλεγμένες μπουτίκ στις 15 Νοεμβρίου.

Φωτογραφίες: “Marc Jacobs Redux”, φωτογράφος Juegen Teller

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

FASHION NEWS

Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για το V Magazine στην πιο sexy εμφάνιση που την έχουμε δει

Και όσο μεγαλώνει θυμίζει όλο και περισσότερο τη μητέρα της, Cindy Crawford

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.