Skip to main content

FASHION NEWS

Ο οίκος Gucci κατηγορείται για φοροδιαφυγή

Το ποσό φτάνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.


Κέλλυ Νόβακ

Αφού έκαναν έφοδο στα κεντρική γραφεία της Gucci πέρσι, το label τώρα κατηγορείται για φοροδιαφυγή. Το ποσό λέγεται ότι φτάνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ! Τα νέα έγιναν γνωστά αφού εισαγγελείς μόλις ολοκλήρωσαν τις έρευνες του Kering group στο οποίο υπάγεται ο γνωστός ιταλικός οίκος.

Οι Μιλανέζοι εισαγγελείς υποπτεύονται ότι η Gucci πλήρωνε φόρους από τα έσοδα των πωλήσεων που έκανε στην Ιταλία, από άλλη χώρα που έχει διαφορετικό καθεστώς όσον αφορά τους φόρους. Οι κατηγορίες αυτές λέγεται ότι έλαβαν χώρα στο διάστημα του 2010-2016. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, με τα έσοδα της Gucci από το Luxury Goods International (μια Ελβετική εταιρία που αναλαμβάνει τα λογιστικά για τα περισσότερα brand του Kering Group) θα έπρεπε να πληρώνει τους φόρους, μέσω Ιταλίας και όχι Ελβετίας.

Οι ενέργειες του chief executive της Gucci Marco Bizzarri και του πρώην chief executive Patrizio Di Marco εξετάζονται εξονυχιστικά. Η Kering κυκλοφόρησε μια δήλωση σχετικά με τα νέα αυτά δηλώνοντας ότι είναι πεπεισμένοι για την ορθότητα και την διαφάνεια του συστήματος του group και δουλεύουν ενεργά με τις αρχές για την επίλυση του ζητήματος.

Φωτό: Christian Wiediger / Unsplash

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

FASHION NEWS

Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για το V Magazine στην πιο sexy εμφάνιση που την έχουμε δει

Και όσο μεγαλώνει θυμίζει όλο και περισσότερο τη μητέρα της, Cindy Crawford

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.