Skip to main content

FASHION NEWS

Λεκές από σοκολάτα! Μάθε πως θα απαλλαγείς

 Μην πανικοβάλλεσαι! Υπάρχει λύση!


Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Μόλις έφαγες μια νόστιμη κρέπα σοκολάτα μπισκότο! Για κακή σου τύχη η ζέστη αγαπημένη σου αυτή κόλαση έπεσε επάνω στα ρούχα σου! Ένας από τους πιο δύσκολους λεκέδες είναι αυτός της σοκολάτας ειδικά αν ξεραθεί πάνω σε ρούχο ή σε άλλο ύφασμα. Πάντα όμως υπάρχει λύση για να δώσεις τις.... πρώτες βοήθειες στο ρούχο σου και να προλαβεις την καταστροφή! Έχουμε και λέμε:

1. Κινήσου άμεσα. Βάλε λίγο οινόπνευμα σε ένα βαμβακερό πανί και σκούπισε το λεκέ όσο περισσότερο μπορείς

2. Ειδικά  όταν βρίσκεσαι έξω, πρέπει να ρίξεις κρύο νερό από την ανάποδη μεριά του ρούχου όσο ο λεκές από σοκολάτα είναι ακόμα νωπός. Σε καμία περίπτωση μη χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό, γιατί θα κάνει το λεκέ μόνιμο.

3. Ο λεκές από σοκολάτα, πέρα από τη μέθοδο του απορρυπαντικού μπορεί να αφαιρεθεί και με φυσικούς τρόπους. Ρίξε διάλυμα αμμωνίας επάνω στο λεκέ. Θα τον διαλύσει αν βοηθήσεις με λίγο τρίψιμο.

4. Βάλε το ρούχο σε μια πλαστική σακούλα καλά κλεισμένη για να μη μυρίσει και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη για λίγα λεπτά. Αυτό γίνεται ώστε να σκληρύνει ο λεκές από σοκολάτα και να μπορέσεις να τον αφαιρέσεις με ένα κουτάλι. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να προσέξεις να μην βάλεις πολλή δύναμη για να μη καταστρέψεις το ύφασμα.
Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι οι λύσεις έκτακτης ανάγκης! Όταν καταφέρεις να αφαιρέσεις από το ρούχο σου την περισσότερη σοκολάτα, σειρά έχει το πλυντήριο και το απορρυπαντικό. Πολλές φορές, θα βοηθήσει κ ένα ειδικό δραστικό προϊόν ειδικό για λεκέδες. (υπάρχει πληθώρα στα σούπερ μάρκετ). Αν όλα τα παραπάνω δεν αποδώσουν τότε τρέξε στο καθαριστήριο το συντομότερο δυνατόν.

 

sokolata.jpg

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου