Skip to main content

FASHION NEWS

John Galliano is back!

Και ήρθε για να μείνει.


Κέλλυ Νόβακ

Μετά τα αντισημιτικά σχόλια που είχε κάνει ο σχεδιαστής μόδας John Galliano για τον Χίτλερ, μερικά χρόνια πριν, οι ειδήμονες της μόδας τον είχαν βάλει στην «φορμόλη» και ο ίδιος περίμενε με ανυπομονησία να δε ποιος θα ήταν αυτός που θα τον βγάλει από αυτήν και θα τον «αναστήσει».

Όταν ο οίκος Maison Martin Margiela ήταν στην αναζήτηση για ένα νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, ο Galliano φάνηκε να είναι το ιδανικό πρόσωπο για αυτή την θέση. Πολλοί προβληματίστηκαν με αυτή την επιλογή, καθώς ο Galliano φαινόταν να «χτυπάει» με το έντονο και το extravagant ύφος για το οποίο είναι γνωστός, σε αντίθεση με το clean και μίνιμαλ του θρυλικού οίκου. 

Την Δευτέρα, ο ίδιος φάνηκε να αποδεικνύει σε όλους πώς έχουν κάνει λάθος, παρουσιάζοντας την πρώτη του συλλογή για τον οίκο, που αφορά την Haute Couture σειρά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπήρχε πίεση από μέρους του εκκεντρικού σχεδιαστή (η οποία φαίνεται ότι τον επηρέαζε στις τελευταίες συλλογές του), καθώς σε μια τέτοια συλλογή σαν αυτή της Couture, δεν υπάρχει τόσο το άγχος για το αν θα «πουλήσει». Σίγουρα υπήρχαν κάποια «ευκολοφόρετα» κομμάτια, αλλά αυτά μόνο συμπλήρωσαν την επιτυχία της συλλογής αυτής.

Ο Galliano αντιμετωπίζει κατάματα τους δαίμονές του και δεν φοβάται να το κρύψει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το κάνει και με το εκπληκτικό, oversized- και με την πρόσοψη ενός διαβόλου- κόκκινο παλτό, ενώ παρουσιάζει την πιο «σκοτεινή» πλευρά του εαυτό του, με τα ασπρόμαυρα κολάν και εντυπωσιακά headpieces.

Πρόκειται για μία artisanal (χειροποίητη) συλλογή που κυριολεκτικά είναι «ραμμένη» στα μέτρα του οίκου αλλά και του ίδιου του σχεδιαστή. Κατάφερε να ενσωματώσει τα δικά του «θεατρικά» στοιχεία με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην χαθεί η ταυτότητα του οίκου Margiela, απαντώντας σε με τον τρόπο αυτό σε αυτούς που τον αμφισβήτησαν.

John Galliano-Κριτικοί Μόδας: Σημειώστε 1.

Υ.Γ: Μετά τον Hedi Slimane που έβγαλε από το επίσημο όνομα του οίκου Saint Laurent το “Yves”, έτσι και ο Galliano ακολουθεί αφαιρώντας το “Martin“ κάνοντας πλέον το official name του οίκου Maison Margiela.

galliano1.jpg

galliano2.jpg

galliano3.jpg

galliano4.jpg

galliano5.jpg

galliano6.jpg

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

FASHION NEWS

«Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ

Στην καμπάνια κυριαρχεί η καθαρότητα και το λευκό χρώμα που «αγκαλιάζει» τη δυναμική κίνηση των χορευτών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.