Skip to main content

FASHION NEWS

Η νέα μεγάλη έκθεση προς τιμήν του Oscar de la Renta είναι γεγονός

Τα πιο εντυπωσιακά φορέματά του σε ένα χώρο!


Κέλλυ Νόβακ

Πέρασαν περίπου 4 μήνες από τότε που ο σημαντικός σχεδιαστής μόδας Oscar de la Renta, απεβίωσε. Πόσο αλήθεια είναι, όμως, αυτό;

Ο Oscar de la Renta, όντας ενεργός μέχρι και λίγο πριν πεθάνει, άφησε πίσω του μια τεράστια κληρονομιά, που οποιοδήποτε σχεδιαστής σε αυτόν τον κόσμο θα ήθελε να έχει. Με την λογική αυτή, ένας από τους μεγαλύτερους φαν του αλλά και πολύ καλός του φίλος, ο André Leon Talley (πρώην editor at-large και νυν contributing editor του περιοδικού Vogue), αποφάσισε να τιμήσει αυτή του την κληρονομιά με την νέα έκθεση που επιμελείται ο ίδιος και της οποίας το όνομα είναι “Oscar de la Renta: His Legendary World of Style”.

Μόνο από το όνομα της έκθεσης παίρνουμε μια μικρή γεύση για αυτήν. Πιο συγκεκριμένα όμως, η έκθεση θα περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από φορέματα που έχουν φορέσει σημαντικές κυρίες -και προσωπικές φίλες του σχεδιαστή-, από τον χώρο της πολιτικής, του σινεμά, του τραγουδιού αλλά και μέλη της οικογένειας του. Ο Talley μπήκε κυριολεκτικά μέσα στις ντουλάπες των κυριών αυτών, ψάχνοντας να βρει τα καταλληλότερα ρούχα που αντιπροσώπευαν και αντιπροσωπεύουν μέχρι και τώρα ένα μικρό κομμάτι της προσωπικότητας του de la Renta.

«Ήμουν κυριολεκτικά μέσα στις ντουλάπες τους!» δήλωσε ο Talley. «Δεν είναι μια αναδρομή. Όλα (τα ρούχα) τα έχω επιλέξει σύμφωνα με την δική μου μνήμη, τις δικές μου αναμνήσεις» εξηγεί ο γνωστός fashion editor.

Ένα από τα φορέματα της έκθεσης είναι και αυτό της Miranda Brooks, που ήταν εμπνευσμένο από την ταινία της Sofia Coppola “Μαρία Αντουανέτα”, ένα χρυσό φόρεμα που φορέθηκε από την Nicole Kidman αλλά και την σύντροφο του Bloomberg, Diana Taylor καθώς και το φόρεμα της Elizabeth Cordry, που ήρε 1.350 ώρες για να κατασκευαστεί, καθώς αποτελείται από τρεις στρώσεις γαλλικής δαντέλας.

Γιατί αυτός ήταν ο Oscar de la Renta. Ένας οραματιστής και ονειροπόλος καλλιτέχνης που δεν τον σταματούσε τίποτα από το να κάνει το όραμά του αλλά και τα όνειρα των γυναικών που έντυνε, πραγματικότητα.

Η έκθεση έκανε τα εγκαίνιά της την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο της Georgia, Savannah College of Art and Design και θα διαρκέσει έως και τις 3 Μαΐου.

Σύντομα ο εκδοτικός οίκος Rizzoli, θα κυκλοφορήσει και αντίστοιχο βιβλίο.

oscar-de-la-renta-exhibit_1.jpg

oscar-de-la-renta-exhibit_2.jpg

oscar-de-la-renta-exhibit_3.jpg

oscar-de-la-renta-exhibit_4.jpg

oscar-de-la-renta-exhibit_5.jpg

oscar-de-la-renta-exhibit_6.jpg

oscar-de-la-renta-exhibit_7.jpg

oscar-de-la-renta-exhibit_8.jpg

oscar-de-la-renta-exhibit_9.jpg

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Kaia Gerber φωτογραφίζεται για το V Magazine στην πιο sexy εμφάνιση που την έχουμε δει

Και όσο μεγαλώνει θυμίζει όλο και περισσότερο τη μητέρα της, Cindy Crawford

FASHION NEWS

Μόδα και οικολογική ευαισθητοποίηση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Tips για να καταναλώνεις λιγότερο νερό στη φροντίδα των ρούχων σου

Προτεινόμενα

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά