Skip to main content

FASHION NEWS

Boycott Dolce & Gabbana; Η διαμάχη του Elton John με το σχεδιαστικό δίδυμο

Τι συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο επιτέλους; 


Κέλλυ Νόβακ

Μετά από μια άκρως παραδοσιακή συλλογή για το Φθινόπωρο 2015, με μια «ωδή στην μητέρα», το σχεδιαστικό δίδυμο Stefano Gabbana και Dominico Dolce, φαίνεται να επιμένει να στηρίζει τις… «παραδόσεις». Πρόσφατα, οι δύο τους έδωσαν μια αμφιλεγόμενη συνέντευξη στο Ιταλικό περιοδικό Panorama σχετικά με την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Συγκεκριμένα δήλωσαν ότι τα παιδιά που προέρχονται από ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι παιδιά «χημείας», παιδιά «συνθετικά».

«Είμαι gay, και δεν μπορώ να αποκτήσω παιδί. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή την ζωή. Η ζωή έχει μια φυσική ροή πραγμάτων και κάποια πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν. Ένα από αυτά είναι η οικογένεια» δήλωσε ο Dominico Dolce. Έπειτα από αυτή την δήλωση, ο Sir Elthon John εξαγριωμένος εναντιώθηκε με ένα μήνυμά του στο Instagram, όπου ξεκάθαρα καλεί τον κόσμο να μποϊκοτάρει το δίδυμο. Συγκεκριμένα, ανέβασε μια φωτογραφία των δύο  στο Instagram με το caption: «Πώς τολμάτε να αναφέρετε τα όμορφα παιδιά μου ως συνθετικά; (…) Είστε παλιομοδίτες με το να σκέφτεστε έτσι στις ημέρες μας, όπως είναι και τα ρούχα σας. Δεν θα φορέσω ποτέ ξανά Doice & Gabbana. #BoycottDolceGabbana». 

Μετά την δήλωση του γνωστού συνθέτη, πολλές προσωπικότητες από τον χώρο της μουσικής, του θεάματος αλλά και της μόδας, έσπευσαν να τον υποστηρίξουν. Ανάμεσά τους, ο Ricky Martin, ο Ryan Murphy (δημιουργός της σειράς American Horror Story), o Bryan Boy (fashion blogger) αλλά και η Victoria Beckham και η Donatella Versace, η οποία δήλωσε ότι, ενώ σέβεται τις απόψεις του καθενός, ένας άνθρωπος δεν ορίζεται από την σεξουαλικότητά του αλλά από την ακεραιότητά του, την πίστη και την αγάπη που μπορεί να προσφέρει.

Ακόμη, ο Olivier Rousteing (καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Balmain) δήλωσε τα εξής: «Είναι τόσο λυπηρό. Μόλις χθες το διάβασα ενώ βρισκόμουν στον καναπέ και κοιτούσα το Instagram, ώσπου το είδα και είπα “Aλήθεια; Αυτή είναι το όραμά σας για τον κόσμο;” Ο σκοπός μου είναι να φέρω χαρά και ελευθερία σε αυτόν τον κόσμο. Διαβάζω κάποια σχόλια του Stefano που λέει ότι θα πρέπει να υπάρχει η ελευθερία του λόγου, αλλά γιατί να πρέπει να είσαι ελεύθερος για κάτι τέτοιο; Για να μας πεις ότι δεν υπάρχει ελευθερία; Είμαι σοκαρισμένος». Φυσικά, ως απάντηση στα σχόλια του Elton John, ο Stefano Gabbana ανέβασε ένα κολάζ φωτογραφιών στο Instagram, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του. «Ρατσιστές δικτάτορες, αγαπούν την ελευθερία του λόγου!», έγραψε στο caption του post όπου περιελάμβανε φωτογραφίες από την καμπάνια του Charlie Hebdo.

Σίγουρα δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο από τους δύο σχεδιαστές. Εσένα ποια είναι η άποψη σου;

Boycottd&g_1.jpg

Boycottd&g_2.jpg

Boycottd&g_3.jpg

Boycottd&g_4.jpg

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου

Μια νέα συλλογή κοσμημάτων και διακοσμητικών για το σπίτι με κάθε κομμάτι εμπνευσμένο από έναν εμβληματικό χαρακτήρα της Marvel, αποτυπωμένο με εξαιρετικό savoir-faire και προσοχή στη λεπτομέρεια

FASHION NEWS

Το περιοδικό NYLON επανακυκλοφορεί και η Gwen Stafani ποζάρει στο εξώφυλλό του ως το απόλυτο grunge icon

24 χρόνια μετά το τελευταίο της εξώφυλλο για το περιοδικό που καθόρισε τα aughts

FASHION NEWS

«Με τον καιρό, η μόδα έγινε μέρος του DNA μου» Roberto Cavalli

Ένας μικρός φόρος τιμής στον σπουδαίο σχεδιαστή μόδας που πέθανε στις 12 Απριλίου 2024

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Carys Douglas γιόρτασε τα 21α γενέθλιά με ένα υπέροχο φόρεμα της μαμάς της, Catherine Zeta-Jones

Ένα εμβληματικό φόρεμα της δεκαετίας του '90, απόλυτα ταιριαστό και στις δύο

CELEBS

Ελένη Πετρουλάκη: Βραδινή έξοδος με τις κούκλες 17χρονες κόρες της

Η Μίλα και η Δωροθέα Ίβιτς μεγάλωσαν πολύ

BEAUTY TIPS

Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας

Και πώς να συγχρονίσετε την περιποίηση της επιδερμίδας σας.