Όταν ο Tisci «αμφιταλαντεύεται» ανάμεσα στο sporty και το elegant στιλ... - AllYou.gr

Search

Όταν ο Tisci «αμφιταλαντεύεται» ανάμεσα στο sporty και το elegant στιλ...

...το αποτέλεσμα είναι η νέα Resort 2016 συλλογή του Givenchy!

22 Ιουνίου 2015
Συντάκτης : Kelly Novak

Μετά από μια εντυπωσιακή συλλογή για το Φθινόπωρο, όπου ο Riccardo Tisci μας παρουσίασε μια γκανγκστερική βικτωριανή εποχή, ο σχεδιαστής επιμένει στην αισθητική του 19ου αιώνα, αλλά με ένα twist. Όπως σου έχω ξαναπεί, ο Tisci είναι ένας από τους λίγους σχεδιαστές που μπορεί να «παντρέψει» δύο διαφορετικούς κόσμους και το αποτέλεσμα να είναι επιτυχημένο. Είναι ένας σχεδιαστής που δεν επαναπαύεται και βάζει πάντα προσωπικά στοιχήματα με τον εαυτό του –τα οποία και κερδίζει!

Έχοντας λοιπόν τον πρώτο και τελευταίο λόγο για την έκβαση των συλλογών του θρυλικού οίκου Givenchy (ένας οίκος που τον χαρακτηρίζει η κομψότητα), ο σχεδιαστής καταφέρνει να αφομοιώσει στον κόσμο την δική του ματιά περί κομψότητας. Αμφιταλαντευόμενος ανάμεσα στο αγαπημένο του sporty στιλ και την εκλεκτική elegance του οίκου, συνδυάζει τα δύο και στην Resort ‘16 συλλογή και το αποτέλεσμα είναι και σε αυτή την περίπτωση μοναδικό.

Κρατάει λοιπόν τις σιλουέτες και τις γραμμές της βικτωριανής εποχής από την προηγούμενη συλλογή, μέσα από τα εντυπωσιακά ruffles και πιέτες σε φορέματα και τουαλέτες, τα οποία όμως πολλές φορές συνδυάζει με mesh αθλητικά τοπ και πουλόβερ. Οι αποχρώσεις του πράσινου του φασκόμηλου, του μπεζ της άμμου του λευκού, αλλά και τα prints και τα metallics δίνουν μια ενδιαφέρουσα αντίθεση στα έντονα σχέδια και τις γραμμές των ρούχων. Η προσοχή μας, φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην στραφεί και στην παρουσίαση μερικών denim κομματιών, τα οποία αποδίδουν μια πιο προσεγγίσιμη πινελιά στην συλλογή. 

givenchy-001.jpg

givenchy-002.jpg

givenchy-005.jpg

givenchy-006.jpg

givenchy-009.jpg

givenchy-010.jpg

givenchy-012.jpg

givenchy-018.jpg

givenchy-022.jpg

givenchy-024.jpgΑκολούθησε το allyou στο Instagram!