Skip to main content

CELEBS

Μια όπερα για την θεά της όπερας

Η Mαρία Κάλλας γίνεται παράσταση από τoυς Rufus Wainwright,  Francesco Vezzoli  και Cindy Sherman



 

O συνθέτης Rufus Wainwright, ο εικαστικός καλλιτέχνης και σκηνοθέτης Francesco Vezzoli και η φωτογράφος Cindy Sherman, τρεις από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής μας, συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια όπερα για τις ντίβες, ως μυθολογικές μορφές στη σύγχρονη κοινωνία. Είναι μια παράσταση οπτικοακουστική βασισμένη στην όπερα που έγραψε ο Rufus Wainwright. 

Ο Rufus Wainwright έγραψε την "Prima Donna" - μια όπερα για 3 εκτελεστές- εμπνευσμένη από μια σειρά συνεντεύξεων της Μαρία Κάλλας. Εμπνευσμένη από μια σειρά συνεντεύξεων με τη θρυλικό σοπράνο Μαρία Κάλλας, η Prima Donna αφηγείται την ιστορία μιας πρώην σταρ που χάνει τη φωνή της και την καρδιά της, και την απόπειρα επιστροφή της έξι χρόνια μετά τη απομάκρυνσή της από τη σκηνή. Η όπερα έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μάντσεστερ, και έχει ανέβει και ως συναυλία, που ενσωματώνει ένα ειδικά διαμορφωμένο  για αυτήν φιλμ. Ο Francesco Vezzoli δημιούργησε μια ταινία σχετικά με την παράσταση, ενώ η Cindy Sherman θα υποδυθεί τη Μαρία Κάλλας στην βιντεο-εγκατάσταση της παράστασης.    

Η παράσταση έρχεται στην Ελλάδα και θα δοθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 15 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών. 

 

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου