Skip to main content

CELEBS

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: «Δεν με νοιάζει η σύγκριση με τη μητέρα μου»

Είναι ιδιαίτερα δημιουργική το τελευταίο διάστημα


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

 

Για την παράσταση Inside Us την οποία εμπνεύστηκε η ίδια μίλησε στο περιοδικό People η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, ενώ αναφέρθηκε και στο επικείμενο θεατρικό της ντεμπούτο δίπλα στη μητέρα της, Ζωή Λάσκαρη.

«Μέσα από το σύγχρονο χορό, βλέπουμε πόσο ακροβατούμε μεταξύ της λογικής και του συναισθήματος. Ο κάθε θεατής θα βγάλει το δικό του συμπέρασμα, οπότε δεν μπορώ να πω πιο από τα δύο συναισθήματα υπερισχύει» ανέφερε αρχικά για την παραστασή της.

Σε ερώτηση για το αν η ίδια στη ζωή της κινείται κυρίως βάσει λογικής ή συναισθήματος, είπε: «Ακολουθώ περισσότερο το συναίσθημα, αλλά υπάρχει και η λογική πολύ έντονα μέσα μου. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να είναι πιο ξύλινοι ή πιο σκληροί, κάποιοι πιο συναισθηματικοί χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουν πάντα μέσα τους την πάλη ανάμεσα στα δύο. Έχει να κάνει με την εκάστοτε φάση της ζωής σου».

Η ιδέα για την παράσταση ξεκίνησε από τη μεγάλη αγάπη που τρέφει η Μαρία Ελένη για το χορό και το θέατρο. «Μου αρέσει πολύ ο χορός, το θέατρο, η μουσική και ήθελα πάντα να κάνω κάτι σχετικό. Θυμάμαι τον εαυτό μου να συμμετέχω στις σχολικές παραστάσεις και αργότερα σε ερασιτεχνικές. Περνώντας τα χρόνια, έκανα διάφορα είδη χορού, όπως μπαλέτο και σύγχρονο. Κάποια στιγμή συνάντησα την Ελίνα Τσίμπρου, με την οποία κάναμε μαζί μπαλέτο. Της είπα την ιδέα μου και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε να χτίζουμε μαζί το συγκεκριμένο project».

Παράλληλα με τη χορευτική παράσταση Around Us, η Μαρία Ελένη βρίσκεται σε εντατικές πρόβες, καθώς ετοιμάζει το θεατρικό της ντεμπούτο στο πλευρό της μητέρας της, Ζωής Λάσκαρη.

Το έργο λέγεται Νύφη, Κουράγιο, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Νίκου Μουτσινά και θα ανέβει τέλη Οκτωβρίου στη θεατρική σκηνή Ζωή Λάσκαρη.

Σε ερώτηση για το πώς φαντάζεται τη συνεργασία με τη μητέρα της, τόνισε: «Φανταστική! Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω ακριβώς τι πάω να κάνω! Βρέθηκα προ απροόπτου, κατά κάποιον τρόπο. Για το ρόλο με πρότεινε η μητέρα μου στον Νίκο, χωρίς να με έχει προετοιμάσει. Έπειτα έκανα ραντεβού μαζί του, το συζητήσαμε και αποφάσισα να το δοκιμάσω. Έχω μεγαλώσει και έχω γαλουχηθεί μέσα στο θέατρο, όλες οι παιδικές μου μνήμες είναι από το χώρο αυτό και ήθελα πάντα να ασχοληθώ με την υποκριτική. Και, για να σε προλάβω, δεν με νοιάζει η σύγκριση με τη μητέρα μου. Δεν φοβάμαι καμία σύγκριση και δεν νιώθω καν πως υπάρχει σύγκριση. Είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι, με δύο διαφορετικές προσωπικότητες. Είναι καινούριο όλο αυτό για μένα, αλλά, από την άλλη, ξέρω ποια είμαι, πού πατάω και τι μπορώ να κάνω. Αν δεν ένιωθα μέσα μου πως είμαι καλή σε αυτό, δεν θα το έκανα. Νιώθω πολύ καλά με αυτό το νέο εγχείρημα» δηλώνει με ενθουσιασμό.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Εριέττα Κούρκουλου: «Το μωρό μας, ήταν κοριτσάκι, είχε το σύνδρομο Turner»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για το μωρό που έχασε

CELEBS

Νίκος Βέρτης: Εξιτήριο μετά την περιπέτεια υγείας του

Το Σαββατοκύριακο θα επιστρέψει κανονικά στο νυχτερινό κέντρο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ