Skip to main content

CELEBS

«Έφυγε» η Lauren Bacall...

H ηθοποιός ίνδαλμα του Hollywood πέθανε στο διαμέρισμά της σε ηλικία 89 ετών.



 

Μια από τις πλέον θρυλικές ηθοποιούς της γενιάς της, η Lauren Bacall πέθανε εχθές το βράδυ, στο σπίτι της στην Νέα Υόρκη, σε ηλικία 89 ετών.   Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δυσάρεστης είδησης η ηθοποιός υπέστη βαρύ εγκεφαλικό το πρωί της ίδιας ημέρας.   Την ανακοίνωση του θανάτου της έκανε μέσω Twitter το Ίδρυμα Bogart's estate. 

Η Lauren Bacall γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1924 και έκανε τα πρώτα της κινηματογραφική βήματα σε ηλικία 19 ετών δίπλα στον Humphrey Bogard, στην ταινία "To Have And Have Not".

Υπήρξε γνωστή για τη βραχνή φωνή της και την αριστοκρατική της εμφάνιση και αποτέλεσε ίνδαλμα της μόδας κατά τη δεκαετία του 1940. 

Οι πιο γνωστοί της ρόλοι είναι αυτοί στις ταινίες «Πάθος και αίμα» (1946), «Σκοτεινή Διάβασις» (1947) και «Πώς να Παντρευτείτε έναν Εκατομμυριούχο». Μεγάλη επιτυχία σημείωσε όμως και στο Μπρόντγουεϊ, πρωταγωνιστώντας στα μιούζικαλ «Applause» (1970) και «Woman of the Year» (1981).   Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει εικοστή στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών. 

Η Lauren Bacall κέρδισε μια υποψηφιότητα για το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Ο Καθρέφτης έχει Δύο Πρόσωπα» το 1997 και βραβεύτηκε με τιμητικό Όσκαρ από την Ακαδημία το 2009.   

Δες τον συγκινητικό λόγο της στην απονομή του Όσκαρ κάνοντας κλικ εδώ

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Εριέττα Κούρκουλου: «Το μωρό μας, ήταν κοριτσάκι, είχε το σύνδρομο Turner»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για το μωρό που έχασε

CELEBS

Νίκος Βέρτης: Εξιτήριο μετά την περιπέτεια υγείας του

Το Σαββατοκύριακο θα επιστρέψει κανονικά στο νυχτερινό κέντρο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ