Skip to main content

CELEBS

Γιώργος Χωραφάς: Το γεγονός που τον συγκλόνισε από την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

Ευτυχώς ήταν στις ΗΠΑ την ημέρα της τραγωδίας


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

 

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας ηθοποιός, Γιώργος Χωραφάς μιλώντας στο «Thema People» περιέγραψε την εικόνα που αντίκρισε επιστρέφοντας στο Παρίσι δύο μέρες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξής της:

Πώς αφήσατε τη Γαλλία και πώς τη βρήκατε επιστρέφοντας;

«Λίγες ημέρες μετά το χτύπημα πήρα το αεροπλάνο και επέστρεψα. Επί έναν μήνα ζούσα στις ΗΠΑ αποκομμένος εντελώς από την πραγματικότητα της Ευρώπης. Οταν κατέβηκα από το αεροπλάνο είχα την αίσθηση ότι τίποτα πια στη ζωή μας δεν θα είναι το ίδιο. Δεν μιλώ για την ανεμελιά και τα χρόνια της αθωότητας που έχουν χαθεί από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, του Βιετνάμ κ.ά. Αναφέρομαι στην Ευρώπη τού σήμερα που βάλλεται από οικονομικά προβλήματα, από κοινωνικοπολιτικά θέματα και από την ίδια τη νοοτροπία της να περιθωριοποιεί κατηγορίες ανθρώπων δημιουργώντας ομάδες που διψούν να αποκτήσουν οντότητα και να αποδώσουν δικαιοσύνη, όπως βέβαια την εννοούν αυτές. Η Ευρώπη οφείλει να θυμηθεί την κουλτούρα της και τη βαθιά της Ιστορία και τώρα καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Ποια σκηνή από αυτές που μεταφέρθηκαν μέσω των περιγραφών σάς έχει συγκλονίσει;

«Μια εικόνα που συγκίνησε όχι μόνο εμένα αλλά ολόκληρη τη Γαλλία είναι εκείνη της εγκύου γυναίκας στο Bataclan που προσπαθούσε να συρθεί και να πηδήξει από το παράθυρο. Οταν έφτασε στο παράθυρο, κρεμάστηκε από ένα περβάζι στηριγμένη κυριολεκτικά στα δάχτυλα του ενός χεριού της και φώναζε βοήθεια στον κόσμο που ήταν στον δρόμο. Προσπάθησε να τη βοηθήσει ένας άνδρας ο οποίος συγκινήθηκε από την κραυγή της ότι είναι έγκυος, με αποτέλεσμα να έρθει ο ίδιος αντιμέτωπος με τους τρομοκράτες οι οποίοι σημάδευαν και τους δύο. Τελικά διεσώθησαν. Οι τρομοκράτες ήθελαν να αφήσουν κάποιους να ζήσουν προκειμένου να μεταφέρουν το μήνυμά τους στην υπόλοιπη κοινωνία, γιατί όση ώρα οι όμηροι βρισκόντουσαν μαζί τους εκείνοι μιλούσαν για την ιδεολογία και τα δίκια τους. Αυτή την εικόνα, πάντως, θα τη θυμάμαι για μια ζωή».

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το μήνυμα στην Μαρία Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Θέλει να δουν μαζί την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς

CELEBS

Γιούλικα Σκαφίδα: Δεν είμαι μονογονεϊκή οικογένεια, απλά δεν έχω παντρευτεί

«Είμαι εδώ για να απαντήσω στον γιο μου σε όλα με θάρρος και αλήθεια»

Προτεινόμενα

ΤΑΞΙΔΙ

Στον παράδεισο που μπορεί να φιλοξενήσει την 3η σεζόν του The White Lotus

Αν φιλοξενήσει εσάς πάντως, σίγουρα θα περάσετε ονειρικά

CELEBS

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Το μήνυμα στην Μαρία Καβογιάννη πριν την πρεμιέρα του Maestro

Θέλει να δουν μαζί την πρεμιέρα του 2ου κύκλου της σειράς

DO IT YOURSELF

Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν

Run baby run, αλλά με τη σωστή υποστήριξη!