Skip to main content

CELEBS

Χρήστος Λούλης: «Εμείς διαφημίζουμε μόνο το χθες»

Η δήλωσή του για τα μάρμαρα του Παρθενώνα που θα συζητηθεί


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

 

Καλεσμένος στην εκπομπή «Jenny jenny» ήταν το Σάββατο ο Χρήστος Λούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στα μάρμαρα του Παρθενώνα και δήλωσε αν πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

«Δεν υπάρχουν πολλές χώρες που να έχουν λιγότερη αξιοκρατία από την Ελλάδα αυτή την περίοδο. Νομίζω ότι οφείλεται στον φόβο μας. Φοβόμαστε να βγούμε και να ανταγωνιστούμε επί ίσοις όροις ανθρώπους καλύτερούς μας, φοβόμαστε ότι δεν είμαστε εμείς καλοί αρκετά και οφείλεται όλο αυτό πιστεύω σε μια περίεργη ψυχική περιχαράκωση.

Επειδή εμείς έχουμε καταλήξει να νιώθουμε οι περιφερειακοί, οι επαρχιώτες -είμαστε μια επαρχία- νιώθουμε μειονεκτικά απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο που προχωράει. Λόγω ενός συγκεκριμένου ψυχικού τραύματος το γυρίζουμε όλο σε θυμό, ότι "εγώ είμαι καλύτερος". Αυτός που θέλει να διατρανώνει ότι είναι καλύτερος και ότι έχει τους πιο άξιους προγόνους, είναι αυτός που στην ουσία νιώθει ότι είναι ο πιο χάλια από όλους.

Αν είσαι τόσο καλά τότε δεν νιώθεις την ανάγκη ούτε να διαφημίζεις ότι εσύ εφηύρες τη δημοκρατία, ούτε να διαφημίζεις ότι είσαι απόγονος του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα και του Σωκράτη. Εμείς διαφημίζουμε μόνο το χθες. Ας τους αφήσουμε τους Άγγλους που είναι γύφτοι να έχουν τα Μάρμαρα και ας φτιάξουμε έναν καινούριο Παρθενώνα τώρα. Μπορούμε; Δεν μπορούμε, γι' αυτό μας έχει πιάσει η κλάψα με τον Παρθενώνα» είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός