Skip to main content

CELEBS

Πέθανε ο Ουμπέρτο Έκο

Ο σπουδαίος φιλόσοφος και συγγραφέας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών



 Συγγραφέας, φιλόσοφος, παραμυθάς, δημιουργός μερικών από τα πιο σημαντικά ιστορικά μυθιστορήματα του 20ου αιώνα, ο μεγάλος Ουμπέρτο Έκο έφυγε χθές το βράδυ από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Ο σπουδαίος Ιταλός συγγραφέας πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι του στο Μιλάνο, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα La Repubblica, επικαλούμενη την οικογένειά του.

Γεννημένος στη βόρεια Ιταλία, στις 5 Ιανουαρίου του 1932, ο Έκο σπούδασε φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο του Τορίνου.

Ο Ουμπέρτο Έκο γνώρισε ξαφνική επιτυχία στα 50 του χρόνια, μετά από μία μεγάλη σειρά μελετών και δοκιμιών, με το πρώτο του μυθιστόρημα, που δημοσιεύθηκε το 1980: Το όνομα του Ρόδου πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα, μεταφράστηκε σε 43 γλώσσες και έγινε μία υπέροχη ταινία με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι, στον ρόλο του αδελφού Γουλιέλμου της Μπάσκερβιλ, πρώην ιεροεξεταστή που αναλαμβάνει να ερευνήσει τον ύποπτο θάνατο ενός μοναχού σε ένα αβαείο της βόρειας Ιταλίας.

Ο Έκο είχε εξηγήσει πως ασχολήθηκε αργά με την λογοτεχνία διότι θεωρούσε τη συγγραφή μυθιστορημάτων ενασχόληση για παιδιά, κάτι «που δεν έπαιρνε στα σοβαρά».

Μετά Το όνομα του Ρόδου, ο Έκο δημοσίευσε μεταξύ άλλων Το εκκρεμές του Φουκώ (1988), Το νησί της προηγούμενης μέρας (1994), και τη Μυστηριώδη φλόγα της βασίλισσας Λοάνα (2004). Στο τελευταίο του μυθιστόρημα, Φύλλο μηδέν (2014), η πλοκή εκτυλίσσεται στον κόσμο του ιταλικού Τύπου τη δεκαετία του 1990.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

CELEBS

Κάρα Ντελεβίν: Καήκε το σπίτι της στο Λος Άντζελες - Κατέρρευσε η στέγη

Καταστράφηκε ολοσχερώς η έπαυλη των 7 εκατομμυρίων δολαρίων

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.