Skip to main content

CELEBS

Έπεσε θύμα χάκερ ο Λάκης Λαζόπουλος!

Θύμα κακόβουλης επίθεσης...


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Η περίπτωση του γνωστού ηθοποιού και παρουσιαστή είναι ανάλογη με εκείνη της Jennifer Lawrence, αφού κάποιος μέσω ICloud, απέσπασε και μετέφερε σε έναν τυχαίο λογαριασμό όλα τα αρχεία του.

«Βρέθηκαν τα στοιχεία μου –ευτυχώς ένα μεγάλο κομμάτι των φωτογραφιών και ένα κομμάτι της ατζέντας μου- στον λογαριασμό ενός άσχετου ανθρώπου. Ήταν ένας επιχειρηματίας, ο οποίος όταν ξαφνικά άνοιξε τον λογαριασμό του και είδε τον τηλεφωνικό μου κατάλογο έμεινε έκπληκτος. Τότε, λοιπόν, είχα πάει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ μέσω των δικηγόρων μου είχα έρθει σε επαφή με την Apple στην Ελλάδα και την Αμερική», είπε μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», και κατόπιν πρόσθεσε «Κάποιος μέσω iCloud πήρε όλα μου τα αρχεία και τα διοχέτευσε σε λογαριασμό ενός άσχετου ανθρώπου. Και με πήρε τηλέφωνο, μου είπε ότι: "βρήκα τα τηλέφωνά σας και κάποιες φωτογραφίες". Στην αρχή δεν καταλάβαινα τι ακριβώς είχε συμβεί. Στην πορεία όμως κατάλαβα ότι αυτός ήταν ένας έντιμος άνθρωπος που ξαφνικά άνοιξε τον λογαριασμό του και αντίκρισε τα δικά μου δεδομένα. Τελικά διαπιστώσαμε ότι όλα είχαν κλαπεί μέσω iCloud και σήμερα αυτή η υπηρεσία έχει φύγει από μένα».

Αμέσως ο ηθοποιός προσπάθησε να κινηθεί νομικά και να εξακριβώσει τι είχε συμβεί. «Μέσω των δικηγόρων μου ήρθα σε επαφή με την Apple Αμερικής και οι ίδιοι ήταν αυτοί που μας καθοδήγησαν για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς είχε συμβεί. Μάλιστα, όταν διαπιστώθηκε παραβίαση, έστειλαν κάποιους ανθρώπους στο σπίτι μου για να διερευνήσουν την υπόθεση. Άκρη δεν βρέθηκε, αλλά αυτό που εικάζουν οι ειδικοί είναι ότι έγινε εδώ στην Ελλάδα. Η υπόθεση έκλεισε από την ώρα που εγώ διασφαλίστηκα και έκλεισα όλες τις πύλες εξόδου και κινδύνου. Όπως προέκυψε, δεν επρόκειτο περί σφάλματος της Apple, αλλά περί κακόβουλης επίθεσης σε μια προσπάθεια να πάρουν τα στοιχεία μου. Αυτά είναι συνήθη», επεσήμανε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

DO IT YOURSELF

Make up στα ρούχα σου; Δες πώς να μη μείνει λεκές

Μια εύκολη λύση με κάτι που μάλλον έχεις ήδη στο μπάνιο σου