Skip to main content

CELEBS

Diana: Σαν σήμερα αν ζούσε θα είχε γενέθλια η πριγκίπισσα της καρδιάς μας!

Η "Λαίδη Ντι" που έμεινε στη συνείδηση των πολλών ως η "Πριγκίπισσα του λαού", αν ζούσε σήμερα θα γινόταν 55 ετών!


Κατερίνα Σαρρή

Μια φορά κι έναν καιρό και για την ακρίβεια, ένα βράδυ της 1ης Ιουλίου του 1961, γεννήθηκε η Diana Spencer, που άρχισε την πολυτάραχη διαδρομή της σαν Λαίδη, συνέχισε την καριέρα της σαν πριγκίπισσα της Ουαλίας και υπέγραψε το τέλος του παραμυθιού απλά σαν Diana.

Με τη σύντομη και πολυτάραχη ζωή της έγινε η συγγραφέας και η πρωταγωνίστρια ενός σύγχρονου παραμυθιού με θλιβερό τέλος, χωρίς άλλο προηγούμενο. Ήταν νέα, όμορφη, πλούσια, φιλεύσπλαχνη και πριγκίπισσα.

Το 1980, σε ένα πάρτι στο Althorp, στην ιδιοκτησία των Spencer στο Northampon, παρατηρεί για πρώτη φορά ο πρίγκιπας Κάρολος την έφηβη Diana. Την χαρακτηρίζει ως “πολύ χαρούμενη, διασκεδαστική και γοητευτική 16χρονη, γεμάτη χαρά”.

Η γνωριμία τους γρήγορα εξελίσσεται σε σχέση που βγήκε προς τα έξω κατά τη διάρκεια ενός weekend με αγώνα polo. Λίγους μήνες αργότερα, το Φεβρουάριο του 1981, ανακοινώνονται οι αρραβώνες της Diana με τον διάδοχο του Βρετανικού θρόνου. Σε ερώτηση ρεπόρτερ στο ζευγάρι αν είναι ερωτευμένοι, η Diana απαντά : “Φυσικά” και ο Κάρολος συμπληρώνει : “Ό,τι και να σημαίνει το ‘ερωτευμένοι’"!

Τον Ιούλιο του 1981, το ζευγάρι παντρεύεται στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, με 600.000 περίπου ανθρώπους να στέκονται στους δρόμους της Αγγλικής πρωτεύουσας και να ζητωκραυγάζουν. 

Μια νέα εποχή για το παλάτι ξεκινά. Το πριγκιπικό ζευγάρι αποκτά δύο γιους, τον Πρίγκιπα William και τον Πρίγκιπα Harry.

katdiana5.jpg

Το Νοέμβριο του 1994, ύστερα από ένα καταστροφικό ταξίδι στην Κένυα, αυξάνονται οι φήμες για αυξανόμενη αποξένωση του πριγκιπικού ζεύγους και γίνονται αναφορές πως και οι δύο έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις. Τότε, το Παλάτι του Buckingham ανακοινώνει το χωρισμό τους.

“Δε θα ήθελα να γίνω βασίλισσα της Αγγλίας, αλλά βασίλισσα στις καρδιές όλων”,  ήταν τα λόγια της πριγκίπισσας Diana , στις 20 Νοεμβρίου του 1995 -στη πολυσυζητημένη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC- δύο χρόνια πριν το θάνατό της.

 

katdiana3.jpg

Είχε δηλώσει δημόσια πως δεν είχε ιδιαίτερη μόρφωση, φωτογραφήθηκε με ένα Άρλεκιν και δεν δίστασε να αποκαλύψει κρυφές λεπτομέρειες από τον προσωπικό ερωτικό της βίο, χρησιμοποιώντας λαϊκές εκφράσεις σαπουνόπερας. "Υπήρξε πολύς συνωστισμός σ΄ αυτό το γάμο" είπε, σχολιάζοντας τη σχέση του Κάρολου με την Καμίλα.

Μετά το διαζύγιο τα τελευταία χρόνια πριν από το δυστύχημα, η Diana μοιάζει να έχει βρει την ισορροπία της.

Στο πρόσωπο του τελευταίου της συντρόφου -του περίφημου playboy, Dodi Al-Fayed- βρίσκει ασφάλεια. Γεγονός βέβαια που αποδείχτηκε τραγική ειρωνεία.

Στις 31 Αυγούστου του 1997, η Diana και ο Dodi προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους παπαράτσι μέσω ενός τούνελ στο Παρίσι... Εκεί τελείωσαν τραγικά οι ζωές τους… 

Οι θεωρίες σχετικά με τον χαμό της και το τραγικό δυστύχημα είναι πολλές και όλες συνωμοσίας. Ο πατέρας του Dodi ήταν εκείνος που είπε απροκάλυπτα ότι τους σκότωσε το Παλάτι. 

 

katdiana4.jpg

 

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή

CELEBS

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο post μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από καρκίνο

Φωτογράφισε τον πρίγκιπα Λούις που είχε γενέθλια

CELEBS

Ευρωεκλογές: Ο Μιχάλης Αεράκης απαντά τι θα γίνει με τον ρόλο στον Σασμό

Το κίνητρο για την υποψηφιότητά του και η στήριξη στον Παπανώτα

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Θετικά τα νέα για την υγεία του - Ανταποκρίθηκε σε οδηγίες γιατρών

Παραμένει στη ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη έναν μήνα μετά την ανακοπή

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική