Skip to main content

CELEBS

Γιώργος Κιμούλης: «Αν είχα πολλά χρήματα δεν θα ήμουν καλλιτέχνης»

Ποια η άποψή του για το χρήμα;


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει και τον χώρο της υποκριτικής κι έτσι ο Γιώργος Κιμούλης σε συνέντευξή του στο Βήμα δεν μπορούσε να μην αναφερθεί σ'αυτήν.

Αν είχατε πολλά χρήματα, θα ήσασταν ο καλλιτέχνης που είστε;

«Όχι». 

Γιατί;

«Γιατί μόλις αποκτάς εκατομμύρια αρχίζεις να ασχολείσαι με το πώς θα τα αβγατίσεις. Μεταθέτεις το προϊόν σου στο χρήμα. Το προϊόν σου γίνεται το χρήμα και όχι το ποίημα».

Οντως, πολλοί προειδοποιούν διεθνώς ότι η έμφαση που αποδίδεται στη διαχείριση του χρήματος και των σύνθετων παραγώγων του αποξηραίνει τις προσπάθειες για τη δημιουργία και την καινοτομία σε όλους τους τομείς.

«Ναι, γιατί το χρήμα έχει γίνει το ίδιο το κυρίαρχο προϊόν. Και μάλιστα ένα εικονικό προϊόν». 

Πώς έγινε αυτό κατά τη γνώμη σας;

«Η τεχνολογία οδήγησε σε μια έκρηξη νέων αγαθών που για να καταναλωθούν έπρεπε να δημιουργηθούν νέες ανάγκες. Ταυτόχρονα, έπρεπε να κατασκευαστούν με όλο και χαμηλότερο κόστος. Κι αυτό οδήγησε στη συμπίεση των αμοιβών. Αποκτήσαμε, δηλαδή, περισσότερες ανάγκες και χαμηλότερα εισοδήματα».

Πρόβλημα...

«Και για να λυθεί το πρόβλημα ενεργοποιήθηκε περισσότερο από ποτέ η έννοια της δανειοδότησης. Δανείζεσαι για να ανταποκριθείς στις αυξημένες ανάγκες σου. Δημιουργείται, όμως, έτσι ένας φαύλος κύκλος χωρίς κανένα μέλλον. Οταν δεν βλέπεις το μέλλον σου, τότε χαμηλώνει το βλέμμα σου και περιορίζονται ο ορίζοντας και ο τρόπος σκέψης σου».

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.