Skip to main content

CELEBS

Χρήστος Λούλης: «Όλοι µπορούµε να… πετάξουµε»

Με ποια προυπόθεση το είπε αυτό;


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

Συνέντευξη στην εφημερίδα Real με αφορμή την παράσταση «Όρνιθες» στην οποία πρωταγωνιστεί παραχώρησε ο ο Χρήστος Λούλης, ο οποίος μίλησε για το αισιόδοξο μήνυμα που προσπαθεί να περάσει το έργο για όλα αυτά που ζούμε ως χώρα αυτούς τους δύσκολους καιρούς...

∆ύο απογοητευµένοι Αθηναίοι πρωταγωνιστούν στους «Όρνιθες» που ετοιµάζεστε να παρουσιάσετε στην Επίδαυρο. Απογοητευµένοι είµαστε κι εµείς!

Απογοητευµένοι, προδοµένοι, φοβισµένοι... Κοινό µας ζητούµενο; Να ανυψωθούµε, να... πετάξουµε πάνω από όσα µας πικραίνουν, από όσα µας έχουν καταβάλει και καταρρακώσει, να ξεφύγουµε από έναν τόπο γεµάτο σκοπιµότητες, ρεµούλες, φτώχεια και µεγάλα λόγια, από έναν τόπο που µας πληγώνει.

Θέλουµε κι εµείς τα δικά µας φτερά;

Όλοι µπορούµε να... πετάξουµε, αρκεί να µη µένουµε αµέτοχοι και φοβισµένοι. Η οµάδα των καλλιτεχνών που συµπράττουµε σε αυτή την παράσταση στέλνουµε τα συλλυπητήριά µας στον φόβο, ορµώντας µε αγάπη στα λόγια του Αριστοφάνη, που δεν ντρέπεται και δεν φοβάται για τίποτα. Το µήνυµά µας είναι: «Πετάξτε σε αυτά που επιθυµείτε αληθινά και γυρίστε την πλάτη σας στον φόβο που µόνο κακό κάνει».

Ιδανικό για την εποχή που ζούµε...

Θεωρώ ότι πρόκειται για ένα φιλί ζωής που όλοι έχουν ανάγκη! Οι «Όρνιθες» φωτίζουν τη µέγιστη ανάγκη του ανθρώπου να πετάξει, να δηµιουργήσει έναν νέο κόσµο, να έρθει σε επαφή µε την αληθινή του επιθυµία. Πρόκειται για µια παράσταση-γιορτή των αισθήσεων, ριζωµένη στην αξεπέραστη ποιητική δύναµη της καταπληκτικής αυτής κωµωδίας, που θεωρώ µια από τις σηµαντικότερες του Αριστοφάνη. ∆εν σου κρύβω πως δεν µε ξετρέλαινε µε τα ανεβάσµατα έργων του που είχα δει. Ο Νίκος Καραθάνος, που είναι αγαπηµένος «παραµυθάς», στέκεται πιο πολύ στην ποιητική διάσταση του έργου µε το οποίο αναµετριέται και φτιάχνει µια παράσταση τελείως διαφορετική από όσες έχουµε δει µέχρι σήµερα, µε έµπνευση και όραµα, µε µεράκι και µε πάθος ζηλευτό.

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Νικόλαος - Τατιάνα: Έχουν χωρίσει εδώ και καιρό - Σε νέες σχέσεις και οι δύο

Ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ διήρκησε 14 χρόνια

CELEBS

Σκοτ Ντίσικ: Κραυγή βοήθειας μετά τη δραματική απώλεια κιλών με Ozempic

Το σκεύασμα που κάνει θραύση μεταξύ των celebrities

CELEBS

Πέθανε διάσημη TikToker – Ήταν μόλις 29 ετών

Ήταν πρωταγωνίστρια στη σειρά Club Rat

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ