Skip to main content

CELEBS

Ένα βιβλίο για την Amy!

Loving Amy: Μια ιστορία για τις τελευταίες μέρες της Winehouse...



 

Η Amy Winehouse βρέθηκε νεκρή στις 23 Ιουλίου το 2011 από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ που όπως εξακρίβωσαν οι έρευνες ήταν ατύχημα μετά από μια ‘βραδιά με τηλεόραση, γέλιο και βότκα’. Η μητέρα της, Janis, με σκοπό να αποθαρρύνει τους νέους από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, έγραψε ένα βιβλίο όπου περιγράφει τις τελευταίες μέρες της κόρης της.  Το ‘Loving Amy: A Mother's Story’ κυκλοφόρησε σήμερα και περιλαμβάνει πολλές αποκαλύψεις για την εκρηκτική τραγουδίστρια.

Μια μέρα πριν τον θάνατό της, η Amy «μύριζε αλκοόλ» και δεν μπορούσε καν να μιλήσει, αναφέρει η μητέρα της που βρήκε «σπασμένα μπουκάλια κρασιού» στο πάτωμα του σπιτιού της τραγουδίστριας στο Camden Town του Λονδίνου. Την τελευταία φορά που είδε την κόρη της ζωντανή ήταν τόσο μεθυσμένη που μπόρεσε να κατέβει τις σκάλες μόνο με τη βοήθεια του σωματοφύλακά της Andrew Morris. «Ήταν ξεκάθαρο ότι την είχε ντύσει και την είχε χτενίσει για να φαίνεται ευπρεπής», εξηγεί λέγοντας ότι δεν μπορούσε να τη βλέπει σε αυτή την κατάσταση.

Η Amy είχε «πρωτοφανές ταλέντο και απείχε κατά πολύ από την μετριότητα» όπως λέει η Janis, άποψη με την οποία θα συμφωνούσαν οι εκατομμύρια θαυμαστές της Winehouse που την θεωρούν ως μία από τις πιο σημαντικές τραγουδίστριες της Βρετανίας και όχι μόνο. Δια του λόγου το αληθές λίγους μήνες μετά το θάνατό της, η δισκογραφική Island Records κυκλοφόρησε μια συλλογή από ακυκλοφόρητα τραγούδια της Amy, το "Lioness: Hidden Treasures", το οποίο ανέβηκε κατευθείαν στην κορυφή των charts και πούλησε πάνω από 200 χιλιάδες κόπιες την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του. «Μισώ την μετριότητα», έλεγε στην μητέρα της  που εξηγεί πως από μικρό κορίτσι ήταν θορυβώδης, καταιγιστική αλλά και φοβισμένη και ευαίσθητη. «Δεν πιστεύω αυτές τις υποθέσεις που λένε ότι ήθελε να πεθάνει. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πάλευε με το ποια ήταν και το ποια είχε γίνει, αλλά ονειρευόταν μια μέρα να κάνει παιδιά. Υπήρχε ένα μέρος του εαυτού της που είχε ένα ενθουσιασμό για τη ζωή και τους ανθρώπους».

Το βιβλίο της Janis Winehouse είναι μια εξομολόγηση και ένα αφιέρωμα στην προσωπικότητα και το ταλέντο της Amy από την ίδια τη μητέρα της που, όπως και οι θαυμαστές της, μετά τον θάνατό της έμεινε χωρίς εξηγήσεις: «Η ζωή της έμεινε ημιτελής, δεν άφησε απαντήσεις, μόνο ερωτήσεις» λέει και εξομολογείται πως φοβάται για τη στιγμή που η κόρη της θα σταματήσει να είναι ζωντανή μέσα στο μυαλό της και την καρδιά της.  

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο post μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από καρκίνο

Φωτογράφισε τον πρίγκιπα Λούις που είχε γενέθλια

CELEBS

Ευρωεκλογές: Ο Μιχάλης Αεράκης απαντά τι θα γίνει με τον ρόλο στον Σασμό

Το κίνητρο για την υποψηφιότητά του και η στήριξη στον Παπανώτα

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;