Skip to main content

CELEBS

Λένα Παπαληγούρα: «Λόγοι για επανάσταση σήμερα υπάρχουν πολλοί»

Επισήμανε ότι σήμερα κυριαρχεί παντού ο τρόμος


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

Συνέντευξη στην εφημερίδα Έθνος παραχώρησε η ηθοποιός Λένα Παπαληρούγα, η οποία επισήμανε με νόημα ότι τη σημερινή εποχή υπάρχουν πολλοί λόγοι για να υπάρξει... επανάσταση.

Οι παρούσες συνθήκες διαρκών τρομοκρατικών επιθέσεων, πολιτικών αναταραχών στην Τουρκία, ψαλίδισμα δικαιωμάτων στις σύγχρονες κοινωνίες είναι λόγος εξέγερσης; Για ποιους λόγους θα μπορούσε να επαναστατήσει ένας σύγχρονος άνθρωπος; 

 «Λόγοι για επανάσταση σήμερα υπάρχουν πολλοί. Και μπορεί η λέξη να μας γοητεύει, να φανταζόμαστε γενικευμένες εξεγέρσεις, λάβαρα και σημαίες, όμως  οι ζωές των ανθρώπων είναι σημαδεμένες από μικρές, αναγκαίες επαναστάσεις. Για να μπορέσει ο κάθε άνθρωπος να σταθεί στα πόδια του, για να βρει τον εαυτό του οφείλει να χαθεί σε σκοτάδια και να διεκδικήσει τον τρόπο που θα ξαναγεννηθεί. Και αυτές οι μικρές προσωπικές επαναστάσεις είναι, για μένα, πολύ συγκινητικές. Υπάρχουν όμως και οι μεγάλες επαναστάσεις. Αυτές που είναι δημόσια γεγονότα, που διεκδικούν ριζικό μετασχηματισμό των θεσμών της κοινωνίας. Ο ρατσισμός, η ανισότητα, η βια, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η συνεχής διεύρυνση της ψαλίδας μεταξύ αυτών που έχουν και εκείνων που δεν έχουν, είναι θέματα που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας. Και φυσικά είναι λόγοι εξέγερσης. Ζούμε σε μια εποχή που κυριαρχεί ο τρόμος. Και η αντίσταση σ΄ αυτόν είναι και προσωπικό και κοινωνικό θέμα».

-Τι είναι αυτό που δίνει αξία στην επανάσταση;

«Ο σκοπός και το αίτημα. Αλλά και ο τρόπος. Για την διεκδίκηση των αιτημάτων υπάρχουν τρόποι αποτελεσματικότεροι από την καταστροφή των ανθρώπων. Η επανάσταση της Λυσιστράτης, ας πούμε, είναι αναίμακτη και αυτό της προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη αξία.»

 

 

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Κάρα Ντελεβίν: Καήκε το σπίτι της στο Λος Άντζελες - Κατέρρευσε η στέγη

Καταστράφηκε ολοσχερώς η έπαυλη των 7 εκατομμυρίων δολαρίων

CELEBS

Βίκυ Λέανδρος: Έπεσε από τη σκηνή - Τα πρώτα λόγια της τραγουδίστριας

Πρώτη είδηση το ατύχημα της διεθνούς Ελληνίδας

CELEBS

Σοφία Καρβέλα: «Νιώθω ευγνωμοσύνη που παρέμεινα ζωντανή»

Η συγκινητική εξομολόγηση της κόρης της Άννας Βίσση για την αποτοξίνωσή της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;