Skip to main content

CELEBS

"Έφυγε" ο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου Ανδρέας Μπάρκουλης

Νίκηθηκε από τα σοβαρά προβλήματα υγείας του ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου


Κατερίνα Σαρρή

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 80 ετών το μεσημέρι της Τρίτης στο νοσοκομείο "Αγία  Όλγα" όπου και νοσηλευόταν, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας (καρδιοαναπνευστικά). 

Βιογραφικό

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936, σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο.Ο αγαπημένος ηθοποιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία «Μαρία Πενταγιώτισσα».

Ένα μικρό διάστημα της ζωής του το πέρασε στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι. Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του '60. Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν: "Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!". Εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, παίζοντας κυρίως δεύτερους ρόλους σε δραματικές ταινίες, όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966) , «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα»(1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και η «Θεία μου η χίπισσα» (1970).

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης παντρεύτηκε τρεις φορές και απέκτησε τρία παιδιά. Ο πρώτος του γάμος έγινε με την συνάδελφο του, Αλέκα Στρατηγού το 1958.

Ο τρίτος γάμος έγινε πολύ αργότερα στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με τη Μαρία Μπάρκουλη, με την οποία απέκτησε ένα γιο, τον Νίκο. Έχει ακόμα δύο παιδιά, μία κόρη και ένα γιο.

Υπήρξε αρραβωνιασμένος με τη διάσημη τραγουδίστρια Καίτη Γκρέυ.

 

aaaaaaaabar6.jpg

"Καλό ταξίδι αγάπη μου....καλή αντάμωση ψυχή μου....έφυγες μέσα στο φως....μέσα στην αγάπη...χάιδεψες το χέρι του αδελφού σου....τέσσερις ανάσες.....και....ΤΕΛΟΣ", έγραψε η Μαίρη Μπάρκουλη και το συνόδευσε με το τραγούδι "Άδεια μου αγκαλιά" της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

 

aaaaaaaabar3.jpg

aaaaaaaabar4.jpg

aaaaaaaabar5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Yta7TL4g5aQ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Εριέττα Κούρκουλου: «Το μωρό μας, ήταν κοριτσάκι, είχε το σύνδρομο Turner»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για το μωρό που έχασε

CELEBS

Νίκος Βέρτης: Εξιτήριο μετά την περιπέτεια υγείας του

Το Σαββατοκύριακο θα επιστρέψει κανονικά στο νυχτερινό κέντρο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ