Skip to main content

CELEBS

Θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς έπεσε η αδερφή της Beyonce

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που Αφροαμερικανοί δέχονται τέτοια συμπεριφορά.


Κατερίνα Σαρρή

Η αδελφή της Beyonce, Solange Knowls δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από λευκούς συμπολίτες της, όταν παρευρέθηκε μαζί με τον σύζυγό της σε μια συναυλία στη Νέα Ορλεάνη, όπου στο κοινό δεν υπήρχαν και πολλοί έγχρωμοι άνθρωποι. 

Σε ένα τραγούδι του  Jay Z, η Solange άρχισε να χορεύει.

Μια ομάδα ηλικιωμένων λευκών γυναικών, που ήταν εκεί, ξεκίνησε να της φωνάζει, ζητώντας της να καθίσει και στη συνέχεια της πέταξε ένα μισοφαγωμένο λάιμ.

Η αδελφή της Beyonce,  μέσω του site της, υποστήριξε πως αυτή η συμπεριφορά δεν έχει να κάνει με τη συμπάθεια προς τους μαύρους, αλλά είναι “προϊόν της λευκής υπεροχής, την οποία και εξασκούν χωρίς να προσέχουν ή να σκέφτονται".

"Αντιλαμβάνεστε πως ποτέ δεν κάλεσα τις γυναίκες ρατσίστριες, ωστόσο, οι άνθρωποι βάζουν συνεχώς τέτοια πράγματα στο στόμα μου”.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που Αφροαμερικανοί τυγχάνουν τέτοιας συμπεριφοράς.

Η Oprah Winfrey αποκλείστηκε από γαλλικό κατάστημα, το οποίο δεν την άφησε να αγοράσει κάποιο προϊόν του, ενώ και ο Barak Obama είχε δηλώσει πως άκουσε τις πόρτες ενός πολυκαταστήματος να κλείνουν, όταν πλησίαζε, με την αστυνομία να τον κρατάει πίσω.

 

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.