Skip to main content

CELEBS

Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για το "μαύρο" στα κανάλια

Αυτή η απόφαση του ΣτΕ έδωσε ελπίδα στους ανθρώπους του τηλεοπτικού κόσμου


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

Αντισυνταγματικό, με ψήφους 14-11, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, μία εξέλιξη που δρομολογεί εξελίξεις, με την κυβέρνηση να καταθέτει νέα ρύθμιση την ερχόμενη Δευτέρα.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο που συνεδρίασε επί 6 ώρες, εν μέσω θυέλλης για έναν εκ των αντιπροέδρων του, δεν έδωσε καμία προθεσμία για διορθώσεις στον νόμο, κρίνοντας ότι μόνο το ΕΣΡ είναι αρμόδιο για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Έτσι, τα υφιστάμενα τηλεοπτικά κανάλια, που δεν πήραν άδεια βάσει της διαδικασίας του νόμου Παππά, θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Όπως διαβάζουμε στο zougla.gr, oυσιαστικά με την ακύρωση του διαγωνισμού θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα στους υπερθεματιστές. Οι νέοι «παίκτες» που πήραν άδεια είναι ουσιαστικά «στον αέρα» και όλη η διαδικασία μεταφέρεται στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, το οποίο εξ υπαρχής θα προχωρήσει στη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.

Το ενδιαφέρον στην οριακή αυτή απόφαση των δικαστών ήταν ότι επειδή ο νόμος Παππά κατεδαφίστηκε εν συνόλω, ουσιαστικά οι δικαστές δεν μπήκαν σε επιμέρους θέματα, όπως π.χ. στον αριθμό των αδειών.

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός