Skip to main content

CELEBS

Το επίσημο δείπνο για τον Ομπάμα στο Προεδρικό- Σφυρίδα και γαρίδες στο μενού

130 άτομα οι επίσημοι προσκεκλημένοι που θα παραβρεθούν στο δείπνο.


Κατερίνα Σαρρή

Το δείπνο που θα παραθέσει βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμή του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στο προεδρικό μέγαρο θα είναι πολυπληθές.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα είναι 130 άτομα εκ των οποίων οι 40-50 θα είναι μέλη της αμερικανικής αποστολής και οι υπόλοιποι Έλληνες.

Στο δείπνο δεν θα παραστούν καθόλου επιχειρηματίες από τις δύο πλευρές. Σφυρίδα και γαρίδες θα περιλαμβάνει το μενού στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί απόψε, στις 19.30, προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η γραβάτα δεν θα είναι απαραίτητη, ενώ λόγω της απουσίας της Μισέλ Ομπάμα στο δείπνο δεν θα παραβρίσκονται ούτε η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα ούτε η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Το μενού του επίσημου δείπνου καταρτίστηκε έπειτα από σχετική ερώτηση μέσω μυστικών υπηρεσιών, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, αν υπάρχουν κάποια φαγητά που δεν τρώει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η απάντηση ήταν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα τα τρώει όλα... Την επιμέλεια του δείπνου έχουν αναλάβει δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου, ο Στέφανος Τσιαμπαλής και ο Θανάσης Σκούρας, ο οποίος ήταν σεφ επί εποχής Κωνσταντίνου Τσάτσου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά βοηθάει εθελοντικά στο Προεδρικό σε ειδικές περιστάσεις.

Έτσι λοιπόν οι δύο σεφ με τους βοηθούς τους θα ετοιμάσουν ως πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι, εν συνεχεία κύριο πιάτο σφυρίδα με βραστά λαχανικά, θα σερβίρουν λευκό κρασί, και ως επιδόρπιο έχουν αποφασίσει να παρασκευάσουν γλυκό με κάστανα, αφού, όπως έλεγαν, είναι η εποχή τους. Και στο τέλος θα προσφέρουν καφέ φίλτρου ή τσάι, ανάλογα με το τι θέλουν οι συνδαιτυμόνες του κ. Ομπάμα.

 

aaabarakobam5.jpg

 

aaabarakobam4.jpg

 

 

aaabarakobam3.jpg

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.