Skip to main content

CELEBS

Άντι Γκαρσία για Κάστρο: “ Η ιστορία θα τον συγχωρέσει, αλλά επίσης μπορεί να τον καταδικάσει"

Ο Άντι Γκαρσία δεν φάνηκε να συγκινείται από τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.


Κατερίνα Σαρρή

O Άντι Γκαρσία δεν λυπήθηκε καθόλου για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο αλλά αντίθετα  εκφράζει τη "βαθιά του θλίψη" στον λαό της Κούβας που έζησε κάτω από τις διαταγές του πρώην ηγέτη της χώρας. Ο 60χρονος ηθοποιός, γεννήθηκε το 1956 στην Αβάνα της Κούβας και σε ηλικία πέντε ετών η οικογένειά του μετανάστευσε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μαϊάμι.

"Είναι απαραίτητο για μένα να εκφράσω τη βαθιά θλίψη που αισθάνομαι για όλους τους Κουβανούς, εντός και εκτός της Κούβας που υπέφεραν από τις αγριότητες και την καταδυνάστευση που προκάλεσε ο Φιντέλ Κάστρο και το ολοκληρωτικό του καθεστώς. Οι υποσχέσεις της επονομαζόμενης επανάστασης του για δημοκρατία και πλουραλισμό, υπήρξαν και συνεχίζουν να είναι ψευδείς υποσχέσεις και μια προδοσία απέναντι στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα", ανέφερε ο Γκαρσία και συνέχισε: 

"Οι εκτελέσεις, οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις των πολιτικών αντιφρονούντων και των μελών της LGBT κοινότητας, η άρνηση της ελευθεροτυπίας, των εκλογών και των θρησκευτικών ελευθεριών συνεχίζουν να είναι η κληρoνομιά του. Υποστήριξε ότι η ιστορία θα τον συγχωρέσει, αλλά επίσης μπορεί να τον καταδικάσει. Προσεύχομαι για αυτό που πάντοτε προσευχόμουν: την αποκατάσταση του Συντάγματος και την απόλυτη ελευθερία για όλους τους ανθρώπους της Κούβας. Το όνειρο είναι ακόμη ζωντανό όπως και ο αγώνας για να γίνει πραγματικότητα. Ας είναι το πνεύμα το Χοσέ Μάρτι και του Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ αυτό που θα μας δείξει το δρόμο". 

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Κέιτ Μίντλετον: Το πρώτο post μετά την ανακοίνωση πως πάσχει από καρκίνο

Φωτογράφισε τον πρίγκιπα Λούις που είχε γενέθλια

CELEBS

Ευρωεκλογές: Ο Μιχάλης Αεράκης απαντά τι θα γίνει με τον ρόλο στον Σασμό

Το κίνητρο για την υποψηφιότητά του και η στήριξη στον Παπανώτα

CELEBS

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Σικάτη με κόκκινο ζακετάκι και σατέν λευκή φούστα

Πού «τσάκωσε» ο φωτογραφικός φακός την παρουσιάστρια του Shopping Star;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30