Skip to main content

CELEBS

Ο George Clooney φτιάχνει ταινία για τους διασώστες της Συρίας

Ο Clooney θα χρησιμοποιήσει ως πηγή για την ταινία του το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του Netflix, “The White Helmets” (Τα Λευκά Κράνη).


Κατερίνα Σαρρή

Τo 2005, ο George Clooney είχε κερδίσει Όσκαρ για τον ρόλο του ως πράκτορας της CIA στην ταινία «Syriana» (σε ένα μη κατονομαζόμενο κράτος του Περσικού). 

Τώρα, «επιστρέφει» στη σκληρά δοκιμαζόμενη περιοχή. Λέγεται ότι θα κάνει ταινία για τα Λευκά Κράνη, τo Σώμα Πολιτικής Προστασίας στην Συρία: περίπου 3.000 εθελοντές που λειτουργούν ως διασώστες ζωών στη ρημαγμένη απ' τον πόλεμο χώρα.

Στα Λευκά Κράνη πιστώνεται η διάσωση της ζωής 60.000 ανθρώπων, από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος στην Συρία, πριν από έξι χρόνια. Εξήντα «Λευκά Κράνη» έχουν χάσει τη δική τους ζωή, στην προσπάθεια αυτή.

Οι φήμες λένε ότι ο Clooney θα χρησιμοποιήσει ως πηγή για την ταινία του το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του Netflix, “The White Helmets” (Τα Λευκά Κράνη, που παρουσιάζει τη ζωή και τη δράση των εθελοντών – διασωστών στη Συρία.Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε τον Σεπτέμβριο και είναι μεταξύ των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ ντοκιμαντέρ μικρού μήκους (σκηνοθέτης είναι ο Ορλάντο φον Άινζιντελ και παραγωγός η Τζοάνα Νατασεγκάρα).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.