Skip to main content

CELEBS

Όταν το “freedom” του George Michael απελευθέρωσε τα τοπ models του 90’

Κορυφαία top model λικνίζονταν στους ρυθμούς του τραγουδιού με τον George Michael όμως απουσιάζει…


Κατερίνα Σαρρή

Το Freedom του George Michael, ήταν από τα μεγαλύτερα hit του '90, και απογειώθηκε από την παρουσία των Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Tatjana Patitz και  Christy Turlington στο βίντεο κλιπ του.

Οι εμφανίσεις μοντέλων σε video clip, που συνήθως καλούνταν να υποδυθούν την αγαπημένη ή το αντικείμενο του πόθου του τραγουδιστή, δεν ήταν κάτι καινούριο. Το είχε κάνει το 1985 ο Bryan Ferry (Slave to Love) με τις Christine Bergström, Laurence Treil και Marpessa Hennink, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Billy Joel και το Uptown Girl (1983, Christie Brinkley), ενώ το 1989 η Helena Christensen εμφανίστηκε στο πλευρό του Chris Isaak (Wicked Game). Η ειδοποιός διαφορά, όμως, είναι η παντελής απουσία του καλλιτέχνη και το γεγονός ότι οι αιθέριες υπάρξεις παύουν να έχουν συμπληρωματικό ρόλο αλλά έρχονται σε πρώτο πλάνο. 

H αρχή έγινε με το «Freedom! ‘90». Με σκηνοθέτη τον David Fincher και τη fashion editor Camilla Nickerson να αναλαμβάνει να ετοιμάσει τα διάσημα μοντέλα, το video clip του εξαιρετικού αυτού τραγουδιού ήρθε να ταρακουνήσει τον μαγικό κόσμο του MTV και να βάλει φωτιά στις φαντασιώσεις του ανδρικού -και όχι μόνο- πληθυσμού. Η μνημειώδης εισαγωγή του κομματιού με τα μπόνγκος δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον ακροατή από το να συντονίσει, αρχικά το κεφάλι, και στη συνέχεια ολόκληρο το κορμί του στον εθιστικό ρυθμό του τραγουδιού, την ώρα που η ομορφιά κατακλύζει την οθόνη και ο θεατής δεν ξέρει που να πρωτοκοιτάξει. Και μπορεί η Linda Evangelista, η Naomi Campbell, η Cindy Crawford, η Tatjana Patitz και η Christy Turlington να τραγουδούν μέσα στον αισθησιασμό τους στίχους του κομματιού, λικνίζοντας παράλληλα όσο χρειάζεται το κορμί τους, ο George Michael όμως απουσιάζει…

Εκείνη τη στιγμή που συμβαίνει αυτό, σε απενεργοποιεί και αισθάνεσαι ότι κάτι έχει πάρει από εσένα. Δεν θα ήθελα να βρίσκομαι μπροστά στην κάμερα…” τόνισε o George.

 

 

 

Προτεινόμενα