Skip to main content

CELEBS

Η Cher κάνει comeback με ταινία για μολυσμένο νερό

 

Στην ταινία «Flint» η Cher  θα υποδυθεί μία γυναίκα που παρουσιάζει προβλήματα υγείας από τη μόλυνση στο νερό της πόλης.


Κατερίνα Σαρρή

 

Μετά τον τελευταίο μεγάλο της κινηματογραφικό ρόλο, το 2010 στην ταινία «Burlesque» η Cher κάνει δυναμικό comeback και ετοιμάζει μια καινούργια ταινία στην οποία θα πρωταγωνιστήσει κιόλας.

Πρόκειται για μια ταινία του τηλεοπτικού δικτύου Lifetime με θέμα το υγειονομικό σκάνδαλο με τη μόλυνση του νερού στην πόλη Φλιντ, στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Στην ταινία «Flint» η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός θα υποδυθεί μία γυναίκα που παρουσιάζει προβλήματα υγείας από τη μόλυνση στο νερό της πόλης.

Η Cher και η Κέιτι Κούριτς έχουν αναλάβει την παραγωγή της τηλεοπτικής ταινίας.

Η οικονομική κρίση και η ανάγκη περικοπών οδήγησε το 2011 σε αλλαγή στο σύστημα υδροδότησης της πόλης στο Μίσιγκαν, η οποία όμως προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους, εκτεταμένη μόλυνση από μόλυβδο.

Για να μειωθούν οι λειτουργικές του δαπάνες οι τοπικές αρχές αποφάσισαν την άντληση νερού από τον ποταμό Φλιντ και όχι από το δίκτυο υδροδότησης του Ντιτρόιτ. Οι κάτοικοι της πόλης Φλιντ άρχισαν να διαμαρτύρονται για την ποιότητα του νερού. Από αναλύσεις που έγιναν εντοπίστηκε στο νερό βακτήριο για την καταπολέμηση του οποίου χρησιμοποιήθηκαν ειδικές χημικές ουσίες.

Το νερό του ποταμού και οι χημικές ουσίες προκάλεσαν διάβρωση στους απαρχαιωμένους αγωγούς του δικτύου του Φλιντ, οι οποίοι άρχισαν να απελευθερώνουν μόλυβδο, τοξική ουσία που προκαλεί σοβαρές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι εξετάσεις αίματος χιλιάδων κατοίκων επιβεβαίωσαν πως δηλητηριάστηκαν από μόλυβδο κι αυτό προκάλεσε αναστάτωση και οργή.

Εναντίον κυβερνητικών αξιωματούχων έχουν κατατεθεί αγωγές και έχουν ανοίξει αρκετές υποθέσεις . Στις 5 Ιανουαρίου, 2016, η πόλη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον κυβερνήτη του Μίσιγκαν, Ρικ Σνάιντερ, στον οποίο επίσης καταλογίζονται ευθύνες. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα