Skip to main content

CELEBS

Το 2017 είναι η χρονιά του Πετεινού: Οι Κινέζοι γιόρτασαν την πρωτοχρονιά τους

Η χρονιά του πιθήκου φεύγει για να μπει η χρονιά του Πετεινού!


Κατερίνα Σαρρή

Οι Κινέζοι κάθε χρόνο δεν  γιορτάζουν την πρωτοχρονιά τους τη 1η Ιανουαρίου αλλά όπως ορίζει το σεληνιακό κινεζικό ημερολόγιο, στο διάστημα μεταξύ 21ης Ιανουαρίου και 20ης Φεβρουαρίου. Φέτος είναι στις 28 Ιανουαρίου.

Την Πρωτοχρονιά, οι Κινέζοι φορούν καινούργια ρούχα για να συμβολίσουν το νέο ξεκίνημα και τις ελπίδες του καινούργιου έτους.

Τυχερό χρώμα, το κόκκινο, που φανερώνει την αισιοδοξία αλλά και την εορταστική διάθεση.

Οι εορτασμοί, περιλαμβάνουν χορούς με δράκους και λιοντάρια. Ένας τρόπος προσευχής για καλή τύχη και απομάκρυνσης των κακών πνευμάτων.

Το εορταστικό τραπέζι περιλαμβάνει πιάτα με βάση το κοτόπουλο και το ψάρι, ενώ το πιο δημοφιλές φρούτο είναι το μανταρίνι.

 Το 2017, που έρχεται, είναι το έτος του πετεινού, με τους ανθρώπους που έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια αυτού (1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005) να χαρακτηρίζονται από αξιοπιστία, υπευθυνότητα στη δουλειά και αίσθηση του χρόνου.

Λέγεται πως οι πετεινοί είναι τα ζώα που συμβολίζουν το κίνητρο στο κινεζικό ζωδιακό κύκλο, ενώ έχουν την σταδιοδρομία προτεραιότητα. Είναι εργατικοί και σε θέση να ασχοληθούν με αρκετές δουλειές λόγω των πολλών ταλέντων τους.

Αν είστε πετεινός, μπορείτε να γίνετε δημοσιογράφος, χειρουργός, πωλητής, κομμωτής ή να ασχοληθείτε με την ασφάλεια. Το νέο έτος προσφέρεται για εσάς, καθώς θα μπορείτε να καταφέρετε πολλά στην καριέρα σας.

 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakin3.jpg

 

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakin6.jpg

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakin5.jpg

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.