Skip to main content

CELEBS

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Δε θα πολιτευόμουν ποτέ»

Ήταν κατηγορηματικός


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σε συνέντευξή του μίλησε για την ενασχόληση καλλιτεχνών με την πολιτική διατρανώνοντας ότι ο ίδιος δεν θα πολιτευόταν.

Τι έχεις να πεις για τους καλλιτέχνες που ασχολούνται με την πολιτική; Πρόσφατα η Λυδία Κονιόρδου ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού.

Είναι μια πίστα που κάθε άνθρωπος που έχει την επιθυμία και την όρεξη να δοκιμαστεί και είναι χαλκέντερος, να το κάνει. Γιατί δεν μπορεί να γκρινιάζουμε πως χρειαζόμαστε νέα πρόσωπα και μόλις κάποιος αποφασίσει να δοκιμαστεί για τους δικούς του λόγους να αρχίζουμε την κριτική και την άρνηση… Τα πράγματα αυτά κρίνονται εκ των υστέρων. Οπότε καταρχάς λέω ναι. Η δική μου αίσθηση, ωστόσο, είναι πως η πολιτική είναι μια δουλειά κατά βάση για πολιτικούς. Πιστεύω πολύ στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, στην πραγματικότητα θα ‘πρεπε η ιδιότητα του βουλευτή να μην πηγαίνει μ΄ αυτή του υπουργού. Το να μην υπάρχει όμως πολιτική χωρίς πολιτικούς δεν μπορώ να το καταλάβω.

Εσύ θα πολιτευόσουν ποτέ;

Δε θα το έκανα, γιατί αισθάνομαι πως ένας άνθρωπος που έχει μία πλήρη δημιουργική ζωή εκτός πολιτικής, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σωστά σ΄ αυτό το πλαίσιο. Νομίζω δεν είναι τυχαίο πως με εξαίρεση τη Μελίνα και τον Κώστα Καζάκο, δεν παρέμειναν στην πολιτική άλλοι καλλιτέχνες. Δε σου κρύβω όμως πως θα με ενδιέφερε. Είμαι πολιτικό ον. Έχοντας όμως τη χαρά να φτιάχνω παραστάσεις και να κάνω κάτι που με γεμίζει φοβερά, δεν θα μπορούσα να ξυπνώ και να βγαίνω σε πρωινές εκπομπές. Οι καλλιτέχνες ακόμη και μέσα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, ζούμε έναν πολυτελή βίο. Το να μπορείς να είναι άμεσα συνδεδεμένη η εργασία που βιοπορίζεσαι με την ύπαρξή σου και να παίρνεις και αποδοχή από αυτό, είναι μια πολυτέλεια. Σου δίνει μια αριστοκρατική θεώρηση της ζωής.

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός