Skip to main content

CELEBS

Αυλαία για το "AMERIΚA SQUARE" στις 23 Μαρτίου

Το original soundtrack της ταινίας κυκλοφορεί από τη MINOS EMI σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα πώλησης μουσικής


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

Προβολή της ταινίας στις αίθουσες 23 Μαρτίου

Διανομή ρόλων: Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Βασίλης Κουκαλάνι, Ξένια Ντάνια, Θέμις Μπαζάκα, Ερρίκος Λίτσης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Ρέα Πεδιαδιτάκη

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σακαρίδης
Μουσική: Μίνως Μάτσας

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Jan Vogel
Σκηνογράφος / Ενδυματολόγος: Αλεξία Θεοδωράκη
Σκηνοθεσία / Μοντάζ: Γιάννης Σακαρίδης

Σ’ αυτή την δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Σακαρίδη που βασίζεται  στη πολυβραβευμένη νουβέλα του Γιάννη Τσίρμπα "Η Βικτώρια δεν υπάρχει”, o σκηνοθέτης ασχολείται με θέματα κοινωνικής ευαισθησίας που επηρεάζουν τις ζωές απλών πολιτών και στη πάλη του καλού με το κακό έτσι όπως την βιώνουμε στη καθημερινότητα μας.

Η μουσική του Μίνου Μάτσα έμπνευση στο μοντάζ και εξαιρετικός μετρονόμος των χαρακτήρων, μια καλλιτεχνική δράση από μόνη της, μια άψογη συνεργασία.

Το soundtrack της ταινίας περιλαμβάνει 7 ορχηστρικά κομμάτια του Μίνου Μάτσα και μια διασκευή του SINNERMAN, παλιά κλασσική επιτυχία που γνωρίσαμε με τη φωνή της NINA SIMONE, ερμηνευμένο από τη Ξένια Ντάνια, μια από τις πρωταγωνίστριες της ταινίας.

Βρείτε το άλμπουμ Amerika Square σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:
https://minosmatsas.lnk.to/AmerikaSquarePR

Λίγα λόγια για τη ταινία από τον σκηνοθέτη:


Ένας μπανάλ ρατσιστής, ένας τατού άρτιστ, ένας φυγάς από τo Αλέπο. Τρεις άξονες στην ίδια ταινία, με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας. Άλλοι κόσμοι, άλλες ανάγκες, άλλοι άνθρωποι. Καθαρές γραμμές από το πιστόλι του τατού, χιούμορ, σαρκασμός, έρωτας, το μεταναστευτικό ζήτημα, το trafficking, η οικονομική κρίση, η ξενοφοβία. Θάλασσα, έρημοι όρμοι, τατού  studio, τζαζ μπαρ, μια πολυκατοικία με όλες τις φυλές του κόσμου.

 Το τατού είναι το μόνο προσωπικό στοιχείο που μπορεί να κρατήσει ασφαλές κάποιος που φεύγει από τη πατρίδα του στην Αφρική ή την Ασία και ταξιδεύει κάτω από αντίξοες συνθήκες προς την Ευρώπη ή την Αυστραλία.

 To "Refuse to sink" είναι το πιο δημοφιλές και χαρακτηριστικό τατού ανάμεσα στους πρόσφυγες. Είναι το τατού του πρωταγωνιστή Μπίλλη (Γιάννη Στάνκογλου) και της φίλης του Τερέζας (Ξένια Ντάνια). Επίσης το τατού είναι το ίδιο σε όλα τα χρώματα δέρματος σε όλες τις φυλές. Και όπως λέει ο Μπίλλη:
" Ακόμα και το μελάνι, το ταπεινό μελάνι, διαρκεί περισσότερο από μας. Από τους έρωτες μας, τον ιδρώτα μας, το σώμα μας το ίδιο. Ενάμισυ χρόνο. Παίρνει ενάμισυ χρόνο να φύγει ένα τατού. Αφού πεθάνεις..."

Διαβάστε επίσης

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.