Skip to main content

CELEBS

Κάννες 2017: Τα φετινά βραβεία «τιμούν» τις γυναίκες

Ο κατάλογος των υποψήφιών (και όχι μόνο) είναι γεμάτος γυναικεία ονόματα!


Κέλλυ Νόβακ

Τον φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες θα ανοίξει η Marion Cotillard και η Charlotte Gainsbourg. Μήπως αυτό «προμηνύει» το γεγονός ότι υπάρχει…. απαρτία από γυναίκες υποψηφίους;

Οι φετινές υποψηφιότητες λοιπόν, περιλαμβάνουν μερικά από τα πιο σημαντικά γυναικεία ονόματα του χώρου. Παράδειγμα πρώτο: η Claudia Cardinale κοσμεί την επίσημη αφίσα του φεστιβάλ. Παράδειγμα δεύτερο: η Nicole Kidman συμμετέχει φέτος σε 4 ταινίες που παίρνουν μέρος φέτος στο φεστιβάλ (μεταξύ των οποίων και «Ο φόνος του ιερού ελαφιού» του Γιώργου Λάνθιμου). Παράδειγμα τρίτo: η Sofia Copolla εμφανίζεται για τρίτη φορά στο διαγωνιστικό με την ταινία «The Beguiled». Παράδειγμα τέταρτο: η Κristen Stewart που παρουσιάζει την νέα της ταινία μικρού μήκους (αυτή είναι η πρώτη σκηνοθετική της απόπειρα), «Come Swim». Παράδειγμα πέμπτο: η Uma Therman είναι πρόεδρος της επιτροπής στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα».

Η λίστα συνεχίζεται με τις Vanessa Redgrave (σκηνοθέτιδα του «Sea Sorrow»), Sandrin Kiberlain (πρόεδρος της επιτροπής για τους πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες), Jessica Jastain (μέλος της επιτροπής), Diane Kruger και την ταινία «In the Fade» και, και, και.

Ένα φεστιβάλ γεμάτο γυναίκες, λοιπόν. Γίνεται να μην είναι επιτυχημένο;

Διαβάστε επίσης

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.