Skip to main content

CELEBS

Με βραβείο σεναρίου φεύγουν από τις Κάννες Λάνθιμος - Φιλίππου

Μια σπουδαία διάκριση για τους έλληνες δημιουργούς.



Το βραβείο σεναρίου, για την ταινία The killing of the sacred deer, κέρδισαν στο 70ο Φεστιβάλ των Καννών, ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Ευθύμης Φιλίππου.

"Ευχαριστώ την κριτική επιτροπή για αυτό το ωραίο δώρο" είπε ο Έλληνας σκηνοθέτης παραλαμβάνοντας το βραβείο, το οποίο μοιράστηκαν οι έλληνες δημιουργοί με τη βρετανίδα Λιν Ράμσεϊ που υπογράφει σενάριο και σκηνοθεσία της ταινίας You were never really here.

Τον Χρυσό Φοίνικα της διοργάνωσης, απέσπασε η σουηδική ταινία The Square του Ρούμπεν Όστλουντ, μια σάτιρα με κεντρικό πρόσωπο τον επιμελητή μιας έκθεσης σε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης, απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο 70ό Φεστιβάλ των Καννών.

Με το Μεγάλο Βραβείο της επιτροπής τιμήθηκε η γαλλική ταινία "120 battements par minute" του Ρομπέν Καμπιγιό.

Το ειδικό βραβείο για τα 70 χρόνια του Φεστιβάλ απονεμήθηκε επίσης στην ηθοποιό Νικόλ Κίντμαν, που φέτος είχε την τιμητική της αφού πρωταγωνιστούσε σε τρεις ταινίες που προβλήθηκαν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ενώ συμμετέχει και στην τηλεοπτική σειρά μυστηρίου της Τζέιν Κάμπιον Top of the lake.

Η Σοφία Κόπολα, τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία The Beguiled.

Ο Ρώσος σκηνοθέτης Αντρέι Ζβιαγκίντσεφ απέσπασε το βραβείο της κριτικής επιτροπής για την ταινία Loveless. Είναι η τρίτη φορά που ο Ρώσος δημιουργός βραβεύεται στο Φεστιβάλ των Καννών.

Το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας πήγε στην Νταϊάν Κρούγκερ, την πρωταγωνίστρια της γερμανόφωνης ταινίας In the fade του Φατίχ Ακίν ενώ το αντίστοιχο βραβείο ανδρικής ερμηνείας απονεμήθηκε στον Χοακίν Φίνιξ για την ταινία You were never really here.

Η Γαλλίδα σκηνοθέτιδα Λεονόρ Σεράιγ τιμήθηκε με την Χρυσή Κάμερα, το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, για την κωμωδία Jeune Femme με πρωταγωνιστές τη Λετίσια Ντος και τον Γκρεγκουάρ Μονσενιόν.

Την τελετή λήξης και απονομής των βραβείων του 70ου Φεστιβάλ άνοιξε η Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι, φορώντας μια αστραφτερή μαύρη τουαλέτα.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US

Προτεινόμενα

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US