Skip to main content

CELEBS

Όραμα Ελπίδας στην 82η ΔΕΘ

Κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλη τη φετινή διοργάνωση, με τον Σάκη Ρουβά να δίνει το παρόν με μεγαλειώδη συναυλία.



Ένα κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, ώστε κανένα παιδί και κανένας ενήλικας που χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών να μην χάσει τη ζωή του, επειδή δεν βρέθηκε γι’ αυτόν συμβατός δότης, θα απευθύνει η 82η ΔΕΘ, σε συνεργασία με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Το μήνυμα αυτό θα διατρέξει τη φετινή διοργάνωση, αντανακλώντας και την κοινωνική ευαισθησία της διοργανώτριας ΔΕΘ-Helexpo. Καθ’ όλη τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ, από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες και οι εκθέτες θα ενημερώνονται από τα στελέχη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για το πώς μπορούν να γίνουν δότες και σε τι μεταφράζεται αυτό για τη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής, ενώ θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να γίνονται εθελοντές επί τόπου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, θα δοθεί μια μεγαλειώδης συναυλία στην σκηνή των music events της 82ης ΔΕΘ από τον κορυφαίο καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά, που, ως Αγγελιοφόρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», του οποίου είναι και ο πρώτος επίσημος εθελοντής δότης, θα μεταφέρει για ακόμα μια φορά ένα ηχηρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης. Ένα μήνυμα που θα ακουστεί σ’ ολόκληρο τον κόσμο, αφού η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο  της  Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» αποτελεί την συνέχεια και συνέπεια της αδιάκοπης παροχής ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας προς τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειες τους από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Χρειάζονται χιλιάδες εθελοντές για να βρεθεί ένας συμβατός δότης. Ήδη στα τρία χρόνια λειτουργίας της η Τράπεζα κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 50.000 εθελοντές δότες, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε αριθμό εθελοντών δοτών. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ήδη σώθηκαν 12 ανθρώπινες ζωές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παρά ταύτα απαιτούνται ακόμα πολλές δεκάδες χιλιάδες δότες, για να βρίσκει μόσχευμα όποιος έχει ανάγκη, όπου κι αν βρίσκεται στον κόσμο. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή και η προσφορά όλων. Στο πλαίσιο αυτό η κοινή πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Τράπεζας και της ΔΕΘ-Helexpo συνιστά ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, μια ουσιαστική πρόσκληση προς την κοινωνία να συμβάλει στο σύνολό της, ώστε η Ελλάδα  να έχει τη δύναμη να είναι χρήσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και σε εθνικό να καταφέρει σύντομα να καλύψει όλες τις ανάγκες της.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Κάρα Ντελεβίν: Καήκε το σπίτι της στο Λος Άντζελες - Κατέρρευσε η στέγη

Καταστράφηκε ολοσχερώς η έπαυλη των 7 εκατομμυρίων δολαρίων

CELEBS

Βίκυ Λέανδρος: Έπεσε από τη σκηνή - Τα πρώτα λόγια της τραγουδίστριας

Πρώτη είδηση το ατύχημα της διεθνούς Ελληνίδας

CELEBS

Σοφία Καρβέλα: «Νιώθω ευγνωμοσύνη που παρέμεινα ζωντανή»

Η συγκινητική εξομολόγηση της κόρης της Άννας Βίσση για την αποτοξίνωσή της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;