Skip to main content

CELEBS

Ο Ρομέν δεν είναι μόνο γιος του Κώστα Γαβρά

Στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας του «Ο κόσμος σου ανήκει»



Έχει σκηνοθετήσει τον Ντείβιντ Μπαουι, τη Σαρλίζ Θερόν, την Ιζαμπελ Ατζανι και μιλάει στο star.gr και την Έλγκα Νταϊφά για τους σταρ πίσω από τον φακό ενώ δηλώνει... φανατικός μαμάκιας!  

elga1.jpg

Η δημοσιογράφος Έλγκα Νταϊφά με τον Ρομέν Γαβράς στην αθηναική επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του «Ο κόσμος είναι δικός σου»

Η Αθήνα κινείται σαν ταινία σε slow motion. Αν και έχει μόλις προσγειωθεί από το Παρίσι, που φλέγεται από τα εξαγριωμένα «κίτρινα γιλέκα», ο σκηνοθέτης Ρομέν Γαβράς μοιάζει απόλυτα εναρμονισμένος σε αυτό το ράθυμο σκηνικό (μόνο τα χέρια του έχουν ένταση όταν στέλνει μηνύματα). Σκοπός του ταξιδιού η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του «Ο κόσμος σου ανήκει» σε κεντρικό κινηματογράφο, εκεί όπου έγινε και η συνάντησή μας.

elga2.jpg

Ο Ρομέν Γαβράς με τον πατέρα του τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά και τη μητέρα του κινηματογραφική παραγωγό Μισελ Γαβρά στην αθηναική πρεμιέρα της ταινίας «Ο κόσμος είναι δικός σου»

Ανοίγει πακέτο, ανοίγω κασετόφωνο, ανάβει τσιγάρο, ανάβω το φωτάκι του rec.  

Η περίπτωση του Ρομέν με το βαρύ επίθετο (είναι γιος του σπουδαίου και βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά) δεν είναι «Γαβράς εναντίον Γαβρά». Ο 34χρονος δημιουργός, που δε μιλάει Ελληνικά, επισημαίνει στο Star.gr: «Είμαι υπερήφανος για τον πατέρα μου. Πότε δεν θέλησα να επαναστατήσω, εκτός από την εποχή, που παρακολουθούσα φιλμ δράσης, είχα αδυναμία στο Die Hard και στον Μπρους Γούιλις. Αυτή ήταν η μόνη αντιδραστική κίνηση, σαν καταιγίδα σε ποτήρι... Στην πορεία λογικεύτηκα», γελάει καθώς θυμάται τους γονείς του να αποσυντονίζονται όταν τον έβλεπαν να παρακολουθεί φανατικά χολιγουντιανά blockbusters: «Στα οικογενειακά τραπέζια ένα ήταν ανέκαθεν το κυρίαρχο θέμα: ο κινηματογράφος. Όλα έμοιαζαν με κινηματογραφικό σχολείο: Συζητήσεις για ταινίες, σενάρια, για το φιλμ που θα γυρίσει ο πατέρας και θα είναι παραγωγός η μητέρα. Αργότερα προστέθηκαν στις κουβέντες τα σκηνοθετικά πλάνα της αδερφής μου και τα δικά μου», εξηγεί.

elga3.jpg

Ο Ντειβιντ Μπάουι σε ένα φωτογραφικό κλικ απο το διαφημιστικό που σκηνοθέτησε ο Ρομέν Γαβράς  

Ο Ρομέν Γαβράς στέκεται όρθιος στις τρικλοποδιές που βάζουν οι προσδοκίες και οι κριτικές εκείνων, που στο πρόσωπο του θέλουν να δουν ένα αντίγραφο του πατέρα του. Στην πορεία του, ο Ρομέν έχει υπογράψει τη σκηνοθεσία σε διαφημιστικά διεθνών brands με πολλούς mega stars στους κεντρικούς ρόλους. Εκείνο όμως που ξεχωρίζει ήταν το 2013 για τον οίκο Louis Vuitton και είχε πρωταγωνιστή τον θρύλο Ντειβιντ Μπαουι «σύμφωνα με το σενάριο ο Μπαουι ήταν οικοδεσπότης ενός αναγεννησιακού χορού μεταμφιεσμένων σε ένα παλάτσο της Βενετίας, επαιζε χαπσικορντ και τραγουδούσε «I'd Rather Be High». Στα διαλείμματα συζητούσαμε για τα μικρά και τα μεγάλα ερωτηματικά της ζωής και φυσικά μιλούσαμε για μουσική. Ήταν σταρ χωρίς ίχνος βεντετισμού, το εξέπεμπε αβίαστα...Γέμιζε τον χώρο», θυμάται ο Γάβρας για τον stardust της μουσικής βιομηχανίας.

elga5.jpg

Γυρισματα του διαφημιστικού με τη Σαρλίζ Θερόν που σκηνοθέτησε ο Ρομεν

Αυτές τις ημέρες στις τηλεοράσεις παγκοσμίως παίζεται ένα ακόμα spot του Γαβρά για τον Dior: «Το story ήθελε την κάμερα να «ακολουθεί» τις γραμμές του σώματος της Σαρλίζ Θερόν. Εκείνη ως χρυσή Αφροδίτη αναδύεται από ένα χαμάμ πολλών καρατίων ενώ την συνοδεύουν οι «χρυσές» φίλες της. Εκτός πλατό η Σαρλίζ είναι μια πανέμορφη γυναίκα που πατάει γερά στα πόδια της. Ξέρει τι θέλει και το πετυχαίνει» περιγράφει ο Ρομεν τις άγνωστες πλευρές της χολιγουντιανής ντίβας.

elga6.jpg

Η αφίσα της pop ταινίας με το τοξικό χιουμορ που υπογράφει σκηνοθετικά ο Ρομεν Γαβράς και πρωταγωνιστούν οι Ιζαμπέλ Ατζανί και Βενσάν Κασέλ

Δεν είναι μόνο η μικρή οθόνη που ο Γαβράς δίνει το στίγμα του. Σήμερα παρουσιάζει τη δεύτερη ταινία του με τίτλο, «Ο κόσμος σου ανήκει» με την Ιζαμπελ Ατζανί και τον Βενσάν Κασέλ. Στο έργο, που προβάλλεται και στη χώρα μας, ένας 30χρονος απατεώνας θέλει να «νοικοκυρευτεί», όμως το όνειρο του γίνεται θρύψαλα όταν ανακαλύπτει ότι η μητέρα του, που του φέρεται σαν ανήλικο, έχει χάσει τις οικονομίες του στα χαρτιά. Μια τελευταία βρωμοδουλειά ίσως τον σώσει... ακόμα και από την ίδια!

Η έμπνευση του σεναρίου, που συνυπογράφει ο Γαβράς, αποτελεί απόρροια του αγαπημένου του χόμπι «παρακολουθώ φανατικά δίκες. Ακούς ιστορίες που δεν τολμάς να φανταστείς», αποκαλύπτει ο Ρομέν.

elga7.jpg

Η δημοσιογράφος Έλγκα Νταϊφά και ο σκηνοθέτης Ρομέν Γαβράς

Το φιλμ δεν έχει μόνο παράνομους αλλά και βιτριολικό χιούμορ σε ένα περιβάλλον που θυμίζει σουρεαλιστικό ποπ-πάρτι. Στο επίκεντρο βρίσκεται το ταξίδι αυτογνωσίας και απεξάρτησης του ήρωα από την υπερκαταπιεστική - υπερμαφιόζα μητέρα του.

Μακριά από το σελιλόιντ ο Ρομέν ταυτίζεται με αυτό το μητρικό σφιχταγκάλιασμα; «θα μπορούσε να παίζει τον ρόλο, η μητέρα μου. Είναι δυναμική με ισχυρή προσωπικότητα, αποτελεί την συγκολλητική ουσία της οικογένειας μας, της οφείλουμε πολλά. Είμαι παιδί της μαμας, είμαι μαμάκιας!».

Το πακέτο των τσιγάρων του τελείωσε, το κασετόφωνο μου έκλεισε.

Της Έλγκας Νταϊφά

Πηγή: star.gr

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

CELEBS

Δήμητρα Ματσούκα - Πέτρος Κόκκαλης: Απόδραση στα Ιωάννινα για το ζευγάρι

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram η ηθοποιός

CELEBS

Μάρα Δαρμουσλή: «Πέρασα διατροφική διαταραχή, είναι ψυχιατρικό νόσημα»

Το σεξιστικό σχόλιο που δέχτηκε για τον θηλασμό

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

«Όλοι οι ενήλικες ήταν κάποτε παιδιά ... αλλά λίγοι από αυτούς το θυμούνται» Μικρός Πρίγκιπας

Γιορτάζουμε τα 81 χρόνια από την πρώτη έκδοση του Μικρού Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

CELEBS

Αλέξης Γεωργούλης: «Διαλύθηκα όταν το έμαθα, ήταν κεραυνός εν αιθρία»

Η εξομολόγηση για την καταγγελία εις βάρος του από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιες red flags μπορεί να κρύβει σύμφωνα με το ζώδιό του

Οι μεγαλύτερες κόκκινες σημαίες κάθε ζωδίου