Skip to main content

CELEBS

Τάμτα: Mιά ανάσα πριν τη σκηνή

Το πιο pop κορίτσι της ελληνικής δισκογραφίας μίλησε αποκλειστικά στο allyou και τον Νίκο Κοντομήτρο για τη Eurovision,το «Replay», τη «σχέση» της με τη Madonna..


Νίκος Κοντομήτρος

Η Τάμτα δεν είναι απλά μια τραγουδίστρια.  Είναι idol!  Όμως, αυτό το ξέρεις. Ξεκίνησε τη μουσική της διαδρομή από το «Super Idol» και μετά από πολύ σκληρή δουλειά κατόρθωσε σήμερα να είναι μία από τις πιο πετυχημένες pop τραγουδίστριες στη χώρα μας. Και, μπορεί το δυνατό της σημείο να είναι η φωνή και η σκηνική της παρουσία, όμως σίγουρα θα σου έχει κεντρίσει την προσοχή το ιδιαίτερο και ανατρεπτικό της στυλ, που δημιουργεί μία eye – pleasant pop persona.

Σήμερα, πιο ώριμη από ποτέ, δηλώνει έτοιμη να ζήσει την εμπειρία της Eurovision στην «αγκαλιά» της Κύπρου και να απολαύσει το κάθε δευτερόλεπτο.  
Φέτος, μετά από πολλά χρόνια, ένα αίτημα των Eurofans γίνεται πραγματικότητα. Επιτέλους, η Τάμτα πάει στην Eurovision.

Πώς αισθάνεσαι για αυτό;
Νιώθω υπέροχα. Το θέμα είναι πως αισθάνεσθε όλοι εσείς!

Ακόμα πιο υπέροχα! Πώς έγινε η πρόταση; Έκανες εσύ το «πρώτο βήμα» ή χτύπησε το τηλέφωνο από τους υπεύθυνους του διαγωνισμού στην Κύπρο;
Όχι, δεν αυτοπροτάθηκα. Πρώτα, επικοινώνησε το ΡΙΚ με την Μαργαρίτα Μάτσα, που είναι η Διευθύντρια της εταιρείας μου, της Minos-Emi / Universal. Αυτό είχε γίνει και πέρσι και έγινε και φέτος. Με πήρε η κύρια Μάτσα τηλέφωνο, κάναμε ένα ραντεβού, έδειξα ότι είμαι θετική, αλλά χωρίς να πω αμέσως το «ναι», γιατί ήθελα να ακούσω πρώτα το τραγούδι. Όταν το άκουσα , από το πρώτο play είπα: «Πάμε! Let’s Do It»!

Προηγουμένως, μου είπες ότι είχες και πέρσι πρόταση για την Eurovision. Ήταν πάλι από την Κύπρο ή από την Ελλάδα;
Από την Κύπρο.

Αν θυμάμαι καλά, ήταν να εκπροσωπήσεις παλαιότερα, το 2015, την Ελλάδα στην Eurovision, αλλά κάτι είχε πάει στραβά και τελευταία στιγμή δεν έγινε. Τι είχε συμβεί τότε;
Θα σου πω τι έχει συμβεί με την Ελλάδα γενικά. Πρώτη φορά, ήταν το 2007 με το «With Love», που φαντάζομαι ότι τότε ήσουν πολύ μικρός (γελάει). Όταν, λοιπόν, ήσουν πολύ μικρός, εγώ έκανα μία προσπάθεια να πάω στην Eurovision, ήταν, όμως, η χρονιά που τελικά πήγε ο Σαρμπέλ με το «Γεια σου Μαρία» (τραγουδάει).
Μετά, η επόμενη φορά που μου έγινε πρόταση ήταν το 2015, για να συμμετάσχω στον ελληνικό τελικό. Μπήκαμε στη διαδικασία να ψάξουμε το τραγούδι, βρήκαμε το «Unloved» και, αφού φτιάξαμε το κομμάτι, έληξε το deadline που είχαμε για να το παραδώσουμε. Αργήσαμε κάποιες ώρες, όχι παραπάνω, αλλά η ΕΡΤ δεν μπορούσε να το δεχτεί. Τώρα, δυστυχώς ή ευτυχώς, ποτέ δεν ξέρεις. Πάντως , δεν πήγα τότε στην Eurovision.
Τρίτη φορά που μου έγινε πρόταση ήταν πέρσι από την Κύπρο, αλλά λόγω πολλών υποχρεώσεων, το «Cabaret» στο Παλλάς, τις συναυλίες εδώ και το «X – Factor» στη Γεωργία, δεν γινόταν με τίποτα να το κάνω. Φέτος, όμως, επιστρέψανε με την ίδια πρόταση και για μένα είναι πολύ τιμητικό, γιατί, αφού πέρσι έκαναν τόση μεγάλη επιτυχία, και φέτος επέστρεψαν σε μένα, σημαίνει ότι όλη η ομάδα με πιστεύει πολύ και για μένα αυτό είναι  πολύ σημαντικό. Και λέω: τόσα χρόνια είναι γύρω μου η Eurovision, άλλα τόσα εγώ, ώρα να γίνει.

 

IMG_20190207_132136.jpg 

Θα ερμήνευες, δηλαδή, το «Fuego»;
Ναι, ναι, ναι. Πρώτα, έγινε η πρόταση στην Παπαρίζου, μετά, αφού η Έλενα το απέρριψε, ήρθαν σε μένα, το απέρριψα και εγώ και τελικά πήγαν στην Ελένη (Φουρέιρα).

Το μετάνιωσες που είπες «όχι»;
Καθόλου, γιατί πιστεύω ότι για όλα τα πράγματα υπάρχει ένας λόγος που γίνονται.

Σου έρχονται μηνύματα μετά την ανακοίνωση ότι θα εκπροσωπήσεις την Κύπρο;
Εννοείται! Και όχι μόνο από Κύπριους, που είναι πιο ευνόητος ο λόγος. Γενικά, παίρνω πολλά θετικά μηνύματα και από τους Έλληνες, από Έλληνες, οι οποίοι μου γράφουν συνέχεια ότι ήθελαν να εκπροσωπήσω την Ελλάδα, λες και αποφασίζω και εγώ, αλλά ακόμα και αυτοί, βλέπω, ότι είναι μαζί μου σε αυτό ταξίδι. Επίσης, παίρνω πολλά μηνύματα και από την Γεωργία και ελπίζω να συνεχίσουν να με στηρίζουν και το επόμενο διάστημα

Σε αγχώνει το ότι πέρσι η Ελένη Φουρέιρα και η Κύπρος, εντελώς ξαφνικά, ανέβασαν πολύ υψηλά τον πήχη; Και φαντάζομαι, ότι θα έχουν υψηλές προσδοκίες και φέτος…
Σίγουρα και εγώ το πιστεύω αυτό, αλλά «so, what?». Δε θα κάτσω να ασχοληθώ με αυτό, γιατί άμα ασχολείσαι με τα περσινά συνέχεια και φοβάσαι, δεν κάνεις κανένα βήμα στη ζωή, οπότε δεν πας μπροστά, άρα δεν υπάρχει και εξέλιξη. Ο καθένας είναι διαφορετικός, έχει να δώσει κάτι διαφορετικό, κάτι το οποίο σε κάποιους θα αρέσει και σε κάποιους όχι. Ούτως ή άλλως, κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Αλλάζουν τόσα πολλά πράγματα, που δεν υπάρχει πλέον τίποτα δεδομένο στην Eurovision. Δηλαδή, δε ξέρω αν ισχύει, ακόμα, όλο αυτό με τα «blocks», ότι συγκεκριμένες χώρες βοηθούν εκ των προτέρων κάποιες άλλες. Υπάρχουν τόσες εξαιρέσεις, που όλα ανατρέπονται και ισορροπούνται. Οπότε, αν κάτσεις να ασχοληθείς με αυτά τα «αν», «μήπως» και όλα τα σχετικά, δεν υπάρχει ζωή.      Ξέρω, όμως, ότι ο κόσμος θα ασχοληθεί με όλο αυτό, αλλά τουλάχιστον εγώ είμαι οκ με όλο αυτό μέσα μου.

Έχει επικοινωνήσει μαζί σου η Ελένη Φουρέιρα;
Όχι, δεν έχουμε επικοινωνήσει ακόμα, αλλά, φαντάζομαι ότι θα βρεθούμε τώρα, τον άλλον μήνα, όπως ξέρεις, στο «MadWalk», αν είναι και η Ελένη εκεί, και θα μιλήσουμε.

Να σου περιγράψει και εκείνη την εμπειρία της…
Η αλήθεια είναι ότι έχω πάρα πολλούς γνωστούς και φίλους, που είτε είχαν πάει στην Eurovision, είτε απλά το είχαν προσπαθήσει: Η Έλενα (Παπαρίζου), ο Σάκης, η Ευρυδίκη, η Γιάννα (Τερζή), οι Freaky Fortune με το «Rise Up». Από πού και να ξεκινήσω και που να τελειώσω. Όλο και κάποιος θα μου πει κάτι, όχι, απαραίτητα όμως, ότι θα με βοηθήσει, γιατί, όπως είπα και πριν, κάθε χρόνος είναι διαφορετικός. Νομίζω, όμως, ότι πριν πάω στο Ισραήλ, θα έχω την ευκαιρία να μιλήσω μαζί τους και να κρατήσω όποια συμβουλή θεωρώ χρήσιμη.

Από όλα αυτά, καταλαβαίνω ότι ήταν όνειρο σου να πας στην Eurovision, γιατί το έχεις προσπαθήσει αρκετά μέσα στο χρόνια…
Δε θεωρώ ότι το έχω προσπαθήσει τόσο πολύ. Αυτές οι τέσσερις στιγμές που σου είπα ήταν όλες και όλες. Από εκεί και πέρα, ήταν κάτι για το οποίο έλεγα: «Λες να μου γίνει πρόταση κάποια στιγμή;». Και, επί της ουσίας, πρόταση για απευθείας ανάθεση μου έγινε μόνο πέρσι και φέτος από την Κύπρο. Όνειρο μου, δε ξέρω. Θεωρώ ότι για κάθε καλλιτέχνη είναι ένας πολύ ωραίος δρόμος , μία δυνατή εμπειρία και μπορεί από αυτό το διαγωνισμό να βγει κάτι παραπάνω και να πάω παραπέρα. Έχω πιο ουσιαστικά όνειρα από το να πάω στην Eurovision. Ήταν, όμως, ένα από τα πράγματα που ήθελα να ζήσω και «Dare To Dream» λένε, οπότε ώρα να συμβεί.

 

IMG_20190207_132138.jpg 

Έχεις ακούσει κάποια από τα τραγούδια των άλλων χωρών;
Θα είμαι ειλικρινής μαζί σου: είναι γύρω στις 40 χώρες και δε ξέρω πόσα έχουν βγει. Προσωπικά, έχω ακούσει 3 συνολικά: Γαλλία, Ισπανία και Αλβανία και μου άρεσαν αρκετά.

Τώρα, ας γυρίσουμε λίγο στο τραγούδι σου, το «Replay», το οποίο πότε τελικά κυκλοφορεί;
 Το τραγούδι θα βγει μαζί με το video-clip στις 5 Μαρτίου, δηλαδή σύντομα. Σκηνοθέτης του video-clip θα είναι ο Γιάννης Μιχελόπουλος και τα γυρίσματα θα γίνουν στα μέσα αυτού του μήνα στην Ελλάδα.

Και τι πιστεύεις ότι θα μας κάνει να το αγαπήσουμε και να το ακούμε στο… replay;
Αυτό νομίζω ότι θα το πείτε εσείς πιο πολύ. Πιστεύω ότι έχει έναν πολύ catchy στίχο και τίτλο, που δεν νομίζω ότι είναι αδιάφορος. Σίγουρα, ο ρυθμός. Είναι κάτι που ακούγεται πάρα πολύ σε όλη την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Ένα τραγούδι σύγχρονο,pop, ρυθμικό, ερωτικό που αφορά πολύ τη νεολαία και όχι μόνο. Είναι ένα pop κομμάτι, το οποίο θα μπορούσε να «σταθεί» και ως single ενός μεγάλου καλλιτέχνη του εξωτερικού, χωρίς να έχει κάποιο κοινωνικό μήνυμα από πίσω.

Μοιάζει με το «Unloved»;
Όχι, δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Είναι ένα κομμάτι που θυμίζει ρυθμικά το «Ζήσε Το Απίστευτο» με το δυναμισμό του «Σε Όποιον Αρέσει». Είναι μοναδικό. Το μόνο κοινό που έχει με το «Unloved» είναι ότι το έχει γράψει ο ίδιος άνθρωπος (γελάει).

Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να εμφανιστείς στην ίδια σκηνή, την ίδια βραδιά με την Madonna. Πώς αισθάνεται για αυτό;
Είναι ΤΡΟ – ΜΕ – ΡΟ. Όταν το πρωτοάκουσα, είπα: «Απίστευτο!». Αυτό ακριβώς είναι και το νόημα της ζωής. Πού να φανταστώ εγώ ότι ένα μικρό κορίτσι από τη Γεωργία, με όποιες δυσκολίες έχω περάσει, ξαφνικά να βρίσκομαι σε μία σκηνή, μοιράζοντας τη με την Madonna, την οποία για να τη δω, όταν ήμουν μικρή, έτρεχα στο ξάδερφο μου, που είχε MTV, για να βλέπω τα video-clip της. Και για αυτό, ακριβώς, σου λέω ότι πρέπει να ζούμε χωρίς να σκεφτόμαστε την κάθε αρνητική πιθανότητα. Dream It & Do It!

Επειδή, το έχεις πολύ με το στυλ, θα είναι μία εμφάνιση που στιλιστικά  θα «μείνει»;
Δεν έχω ιδέα τι θα κάνω. Το concept δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμα. Περιμένω πρώτα την κεντρική ιδέα και μετά πάνω σε αυτή θα τα προσαρμόσουμε όλα. Φαντάζομαι ότι αδιάφορη δε θα είμαι, αν και όλα εξαρτώνται από το concept. Για παράδειγμα, η Loreen με το «Euphoria», είχε μία σκοτεινή, theatrale εμφάνιση, παρά το ότι το τραγούδι ήταν πολύ δυνατό και χορευτικό. Οπότε, κάτι ανατρεπτικό είναι από μόνο του πολύ δυνατό. Τα πάντα είναι statement. Ανάλογα με το concept θα προσαρμοστώ. Γενικά, προσαρμόζομαι εύκολα.

Τέλος, θα σου πω πέντε δικά σου τραγούδια και θέλω να μου πεις ποια είναι η πρώτη εικόνα, το πρώτο συναίσθημα που σου έρχεται στο μυαλό.
«Δεν Τελειώνει Έτσι η Αγάπη»: Άχου! Μου έρχεται η Ζουμπουλία από το «Παρά Πέντε» (γελάει) και φυσικά το πανύψηλο δέντρο που κάθομαι. Θυμάμαι ότι καθόμουν πάρα πολλή ώρα εκεί πάνω.
«Αγάπησε Με»: Πολυαγαπημένο μου κομμάτι. Ξέρεις, εμείς οι καλλιτέχνες, όταν τραγουδάμε το χειμώνα σε ένα «κέντρο» δεν τα λέμε όλα τα κομμάτια μας, αυτό, όμως, είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα, γιατί και εγώ και ο κόσμος δε βαριόμαστε ποτέ να το ακούμε. Πάντα εκεί.
«Σε όποιον αρέσει»:  Ένα πολύ διαφορετικό, για τα γούστα μου, τραγούδι. Πιο R&B και γενικά μία εντελώς διαφορετική εμφάνιση στα βραβεία «MAD» που έδωσε το κάτι παραπάνω στην πορεία μου.
«Ήλιους και Θάλασσες»: Ελληνικό καλοκαίρι και νησιά.
«Replay»: Έχει να μαζέψει πάρα πολλές αναμνήσεις και εμπειρίες και τις περιμένω πως και πως. Οπότε, σε λίγα χρόνια, θα είμαστε πάλι εδώ να σου τις πω όλες ?


Thank You, Tamta! ?

 

 

 


 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους