Skip to main content

CELEBS

Μπριζίτ Μπαρντό: Την τρέχουν στα δικαστήρια οι κάτοικοι της νήσου Ρεϋνιόν

Τους αποκάλεσε «εκφυλισμένους αγροίκους» γιατί θυσιάζουν ζώα




«Οι ντόπιοι έχουν διατηρήσει τα άγρια γονίδια τους», γράφει η 84χρονη Μπαρντό σε μια ανοιχτή επιστολή προς τον νομάρχη της Ρεϋνιόν, και κάνει λόγο για κακοποίηση των ζώων από τους κατοίκους του νησιού.

Η  ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό είναι γνωστή ζωόφιλη και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων και αυτή τη φορά αντιμετωπίζει με ποινική δίωξη επειδή περιέγραψε το νησί Ρεϋνιόν ως ένα «δαιμονικό νησί», κατηγορώντας τους κατοίκους της για σκληρότητα απέναντι σε διάφορα ζώα όπως σκύλοι και γάτες, αποκαλώντας τους μάλιστα «εκφυλισμένους αγροίκους».

Η άλλοτε καλλονή Γαλλίδα σταρ που έχει καταδικαστεί πέντε φορές για παρόμοια αδικήματα, βάζει στο στόχαστρο, αυτή τη φορά, τους ινδουιστές του νησιού. 

Η Μπαρντό υποστηρίζει ότι οι προσκυνητές που συμμετείχαν σε «ινδουιστικές τελετές... αποκεφαλίζουν τα κατσίκια και στη συνέχεια ρίχνουν τα εντόσθιά τους στη θάλασσα, για να προσελκύσουν καρχαρίες».

Ζώα όπως κατσίκες και κοτόπουλα θυσιάζονται από τους πιστούς  κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ στο νησί, με ακτιβιστές από όλο τον κόσμο να ζητούν την απαγόρευση αυτής της πρακτικής.
 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.