Skip to main content

CELEBS

Πέθανε ο σκηνοθέτης της ταινίας "Still Alice".

Ο Richard Glatzer έφυγε από τη ζωή στα 63 του...



Ο σκηνοθέτης Richard Glatzer, δημιουργός της ταινίας «Still Alice», με πρωταγωνίστρια την Julianne Moore, η οποία απέσπασε για την ερμηνεία της το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, πέθανε στα 63 του χρόνια χτυπημένος από την ασθένεια του Charcot -τα τελευταία χρόνια ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

«Είμαι συντετριμμένος. Ο Richard ήταν η αδελφή ψυχή μου, ο συνεργάτης μου, η ζωή μου. Ένας αληθινός καλλιτέχνης και ένας φωτεινός άνθρωπος», έγραψε στο Twitter του ο σύντροφός του και επίσης σκηνοθέτης της ταινίας Wash Westmoreland.

Ενώ σε επίσημη ανακοίνωσή του ανέφερε: «Το να τον βλέπω να μάχεται με την πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση επί τέσσερα χρόνια με τόσο θάρρος με ενέπνευσε, όπως και όλους όσοι τον γνώρισαν. Έβαλε όλη του την καρδιά και την ψυχή στο “Still Alice” και το γεγονός ότι αυτή η ταινία άγγιξε τόσους ανθρώπους ήταν μία διαρκής πηγή χαράς γι΄αυτόν».

Επιπλέον ο Alec Baldwin που επίσης πρωταγωνιστεί στην ταινία έγραψε στα social media: «Εις το επανιδείν Richard, μία από τις πιο αξιολάτρευτες ψυχές από όσες συνεργάστηκα».

Ο Richared Glatzer που γεννήθηκε το 1952, έπασχε ήδη από την ασθένεια του Charcot, μία συχνά μοιραία νευροεκφυλιστική νόσο, όταν άρχισε τα γυρίσματα της ταινίας «Still Alice» πέρυσι. Η ταινία αφορά μία άλλη εκφυλιστική ασθένεια, τη νόσο Αλτσχάιμερ. Η ομάδα της παραγωγής περιέγραψε κατά τη διάρκεια της εκστρατεία προώθησης της ταινίας με ποιον τρόπο επικοινωνούσε με ένα tablet, αφού δεν μπορούσε να εκφρασθεί.

Στις 22 Φεβρουαρίου, η Julianne Moore, παραλαμβάνοντας το Όσκαρ, μίλησε για το θάρρος με το οποίο ο ίδιος αντιμετώπισε την ασθένειά του.

«Όταν ο Richard διαγνώσθηκε με την πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση , ο Wash τον ρώτησε τι θέλει να κάνει. Μήπως να ταξιδέψει, να δει τον κόσμο; Είπε ότι ήθελε να κάνει ταινίες. Και αυτό έκανε… Αυτή η ταινία είναι ένα δώρο που τού έμαθε να εκτιμά ακόμη περισσότερο τη ζωή».

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bon Jovi ανακοινώνουν την κυκλοφορία του δίσκου Forever – Ακούστε το lead single με τίτλο “Legendary”

Πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος;

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ισχυρά μυστικά για μια λειτουργική και ικανοποιητική σχέση

Πώς να ερωτευτείς με θεμέλια που θα έχουν διάρκεια