Skip to main content

CELEBS

Η Σουηδία κερδίζει την Εurovision για έκτη φορά στην ιστορία του θεσμού

Στην 19η θέση η Ελλάδα



60 κεράκια έσβησε φέτος ο διαγωνισμός της Eurovision με τον μεγάλο τελικό να λαμβάνει χώρα απόψε στη Βιέννη με το σύνθημα "Building Brigdes"( Χτίζοντας Γέφυρες). Και όντως κάτι τέτοιο προσπάθησαν να κάνουν οι Αυστριακοί που τα κατάφεραν καλά από άποψη οργάνωσης και σκηνοθεσίας σε έναν διαγωνισμό που είχε τα πάντα: και την Conchita, η οποία ξανάφησε μούσι και την Αυστραλία σαν special guest και μπόλικη ethnic pop (ένα είδος που αγαπάει ιδιαίτερα ο θεσμός) και ξενέρωτες μπαλάντες και το χιούμορ του Γιώργου Καπουτζίδη για εμάς που παρακολουθούσαμε από Ελλάδα. 

Και παρ' όλο που τα τρία φαβόρι ξεχώρισαν από νωρίς (Ρωσία, Σουηδία, Ιταλία),αφήνοντας αρκετά πίσω την Σερβία που επίσης θεωρούνταν δυνατή συμμετοχή, λίγο πριν το φινάλε και χάρη στην ψηφοφορία της Λιθουανίας η Σουηδία έκανε την ανατροπή ρίχνοντας την Ρωσία στην δεύτερη θέση και κερδίζοντας τον φετινό διαγωνισμό για έκτη φορά στην ιστορία του θεσμού. 

Άλλωστε,ο Måns Zelmerlöw με το τραγούδι του "Heroes" ήταν από τα ημιτελικά ακόμα ανάμεσα στους πιθανούς νικητές. Και ήταν λογικό καθώς είχε εκτός από ένα συμπαθές τραγούδι και μια από τις πιο καλοδουλεμένες και πρωτότυπες σκηνοθεσίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα στον διαγωνισμό. 

Στα highlights της βραδιάς η συμμετοχή της Αυστραλίας η οποία βρέθηκε τιμής ένεκεν στην Βιέννη καθώς είναι - όπως μάθαμε σήμερα - η μοναδική χώρα εκτός Ευρώπης που προβάλει κάθε χρόνο τον διαγωνισμό ενώ το κοινό της αγαπάει με φανατισμό Eurovision και συμμετέχει σταθερά με την ψήφο του. Έτσι με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού της επέτρεψαν την συμμετοχή, μόνο γι' αυτή τη φορά  και με την προϋπόθεση ότι σε περίπτωση νίκης ο διαγωνισμός δεν θα γινόταν του χρόνου εκεί αλλά σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία θα οριζόταν στην πορεία. 

Επίσης,φέτος - μετά από πολλά (πάρα πολλά) όμως χρόνια - πήραμε χαμπάρι την συμμετοχή της Ιταλίας καθώς μετά από την γνωστή απουσία δεκαετιών αυτή ήταν η πρώτη φορά που καταφέρνει να κερδίσει μια θέση στην τελική τριάδα. Η Ιταλία επιμένει να στέλνει αυστηρά και μόνο τραγούδια με ιταλικό στίχο. 

Για τα δικά μας δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά, αρκεί μόνο αυτό: ακόμα και η Κύπρος δεν μας έδωσε αυτή τη φορά το 12άρι. 

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

«Έγινε ένα λάθος»: Η Λίτσα Πατέρα απαντά για τη σχέση της με τον ΑΝΤ1

Όσα είπε για τη συνέντευξή της στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

CELEBS

Μαριάντα Πιερίδη: Ρομαντική απόδραση στο Λονδίνο με τον νέο της σύντροφο

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά από σχέση δύο μηνών

Προτεινόμενα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson