Skip to main content

CELEBS

Ελένη Τσαλιγοπούλου: «Το τραγούδι είναι άγιο πράγμα, είναι αυτό που σου δίνει ελπίδα»

Βάζει κάτω τις ιδέες και της κάνει μουσική


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

 

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου εκτός από πολύ καλή ερμηνεύτρια πλέον έχει αρχίσει να γράφει μουσική, μια ανάγκη που όπως σημειώνει η ίδια την είχε από παλιά.

«Πάντοτε ζήλευα τους τραγουδοποιούς, τους συνθέτες, όσους έγραφαν μουσική. Που έγραφαν οι ίδιοι όσα ήθελαν να πούνε. Ολα αυτά τα χρόνια έχω έναν δικό μου μουσικό κόσμο όπου για να τον αποτυπώσω με βοηθά πολύ ο στενός μου συνεργάτης Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου. Επίσης, δεν δηλώνω μουσικός ή συνθέτρια, ούτε αποποιούμαι τον προσδιορισμό της τραγουδίστριας. Ιδέες έχω, ιδέες έχουμε τις βάζουμε κάτω και τις κάνουμε μουσική», ανέφερε στο Βήμα.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ακούει πολύ ξένη μουσική, θεωρεί ότι ο δρόμος του λαϊκού τραγουδιού στην Ελλάδα δεν είναι ίδιος και παράλληλα δεν θέλει ένα τραγούδι άκρως διασκεδαστικό.

Γι' αυτό όπως σημειώνει «...ξαναβλέπω την παράδοση, το ρεμπέτικο, το σμυρναίικο με ένα άλλο μάτι. Άλλωστε σε εποχές κρίσης ξαναπιάνουμε το νήμα από την αρχή για να εξελίξουμε τις μουσικές μας. Κρίση υπάρχει και στη μουσική. Και πιστεύω ότι πλέον μπορείς να περάσεις καλά ακούγοντας μουσική χωρίς να δώσεις ολόκληρη περιουσία. Παράλληλα έχει μειωθεί και ο κόσμος και φυσικά οι εμφανίσεις μας.

Τότε παίζαμε πέντε ή έξι φορές την εβδομάδα. Αλλά δεν είναι μόνο η μουσική. Βλέπουμε καθημερινά τον κόσμο να εξαθλιώνεται, να βγαίνει στην ανεργία, να μην μπορεί να βρει δουλειά, ανθρώπους που πεινάνε• αυτό αφήνει μια σκιά, αφήνει μια βαθιά σκιά πάνω από τους Έλληνες και την Ελλάδα. Αλλά το τραγούδι είναι άγιο πράγμα, είναι μαγικό. Είναι αυτό που σου δίνει ελπίδα, που σου δίνει ελπίδα στο όνειρο».

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Πού διασκέδασαν Νίκος Μουτσινάς, Ζέτα Μακρυπούλια & Ευγενία Σαμαρά

Μαζί τους ήταν και η Χριστίνα Κοντοβά και ο Κωνσταντίνος Δέδες

CELEBS

Συγκινεί η Ξένια Καλογεροπούλου για τον Γιάννη Φέρτη: Η μισή μου ζωή ήταν με τον Γιάννη

Το συγκινητικό αντίο της ηθοποιού στον πρώην σύζυγό της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;