Μελί - AllYou.gr

Search

Μελί

Μείνε στα χρώματα, μείνε στ' αρώματα, μείνε στην αχνή γυαλάδα του σούρουπου, μείνε σ΄εκείνες τις εικόνες που ορκίζονται αθώα ομορφιά. Μη δεις ποτέ τα χάσματα που κρύβουν.

23 Μαϊου 2016
Συντάκτης : Μαρίνα Τσικλητήρα

Όλα μέσα σου μοσχοβολούν γαρδένια. Ένα μελί φως αναδεύεται γύρω σου καθώς κοιτάς, μέσα απ΄το βλέμμα του κάστανου, την αμυδρή σου αντανάκλαση στο τζάμι.

Δε σε θυμάσαι μικρή, αλλά εγώ έχω εκείνη τη φωτό σου με τα δοντάκια που λείπουν κι εκείνη την άλλη με τον αρκούδο. Δε σε βλέπεις μεγάλη, αλλά σε βλέπω εγώ και σ΄ονειρεύομαι.

Ζηλεύω λίγο. Ζηλεύω πολύ. Όχι γιατί θα είσαι πιο όμορφη από μένα, αλλά γιατί θ΄αγαπηθείς περισσότερο. Έχεις ήδη αγαπηθεί πιο πολύ, έχω φροντίσει γι΄αυτό-και ο μπαμπάς σου. Το έχεις κιόλας συνηθίσει, χωρίς να ξέρεις ότι δεν είναι αυτονόητο. Δεν ξέρεις και δεν χρειάζεται να το μάθεις. Ελπίζω να μην το μάθεις.

Ελπίζω να μην έχω κάνει λάθος που σου έχω διδάξει ότι η καλοσύνη εισπράττει πάντα καλοσύνη, η φροντίδα φροντίδα, η αγκαλιά αγκαλιά. Ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να συνειδητοποιήσεις ότι δεν σου είπα την αλήθεια.

Μείνε στα χρώματα, μείνε στ΄αρώματα, μείνε στην αχνή γυαλάδα του σούρουπου, μείνε σ΄εκείνες τις εικόνες που ορκίζονται αθώα ομορφιά. Μη δεις ποτέ τα χάσματα που κρύβουν. Τα είδα εγώ, αντί για σένα. Μ’ έχω ανταλλάξει, για σένα.

Γλυκόψυχο κορίτσι. Μείνε γλυκόψυχο, αν μπορείς.

Κάθε μέρα προσεύχομαι να σ' το επιτρέψουν.

HYqA2wciaPQ{/videobox}

Photo credit: "Package Deal", by Heather Evans SmithΑκολούθησε το allyou στο Instagram!