Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Κι όμως: ΑΥΤΕΣ οι 5 θεραπείες κρύβονται στην κουζίνα σου

Διανυκτερεύει!


Φύλλις Νικολάου

Η φράση «σπιτική θεραπεία» από σήμερα αλλάζει νόημα! Γιατί το λέμε αυτό; Πολύ απλά γιατί από σήμερα θα ανακαλύψεις ποια απίστευτα υλικά που κρύβονται στα ντουλάπια της κουζίνας σου θα σε βοηθήσουν να βάλεις τέλος σε 5 ενοχλητικές καταστάσεις.

1. Το πρόβλημα: Πονόλαιμος

Η θεραπεία: Γαρίφαλο και τζίντζερ

Πονάει ο λαιμός σου; Μην ψάχνεις για σιρόπι, αλλά δοκίμασε αυτό το θεραπευτικό μείγμα: ανακάτεψε ένα γαρίφαλο (έχει αντισηπτικές ιδιότητες και καταπολεμά τις μολύνσεις) με 1/4 κ.γ. σκόνη τζίντζερ και 1/8 κ.γ. κανέλα (για την αντιφλεγμονώδη δράση τους). Πρόσθεσε 2 φλ. ζεστό νερό και, τέλος, ρίξε σε αυτό και 4 κ.γ. μέλι, το οποίο ανακουφίζει από τον ερεθισμό. Ανακάτεψε καλά και απόλαυσε αυτό το ρόφημα κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

2. Το πρόβλημα: Μυκητιάσεις στα πόδια

Η θεραπεία: Αλάτι

Το αλατόνερο δημιουργεί «εχθρική» ατμόσφαιρα για τους μύκητες, μειώνει την έκκριση ιδρώτα και μαλακώνει το δέρμα με αποτέλεσμα οι αντιμυκητιακές αλοιφές να απορροφώνται καλύτερα. Διάλυσε 8 κ.γ. αλατιού σε ένα λίτρο ζεστό νερό και μούλιασε τα πόδια σου σε αυτό για 10 λεπτά.

3. Το πρόβλημα: Εκζέματα 

Η θεραπεία: Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο που είναι γεμάτο αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες αποτελούν τη βάση πολλών ενυδατικών κρεμών μιας και πέρα από ενυδατικό, είναι φιλικό προς το δέρμα. Τρίψε 1 κ.γ. λαδιού στο δέρμα σου- θα  δημιουργήσει ένα προστατευτικό φιλμ το οποίο εμποδίζει το δέρμα σου από το να ξεραθεί. Για πιο σοβαρές περιπτώσεις, σκέπασε το δέρμα που έχεις αλείψει με ελαιόλαδο με πλαστική μεμβράνη και άφησέ το να δράσει  όλο το βράδυ.

4. Το πρόβλημα: Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

Η θεραπεία: Τόνικ

Πρόκειται για μια νευρολογική πάθηση που χαρακτηρίζεται από την ακατανίκητη ανάγκη κίνησης των ποδιών κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ένα ποτήρι τόνικ πριν τον ύπνο μπορεί να ηρεμήσει τα πόδια σου. Με ποιον τρόπο; Χάρη στην κινίνη που περιέχει, η οποία μπορεί να σταματήσει τις επαναλαμβανόμενες συσπάσεις των μυών.

5. Το πρόβλημα: Ουρολοίμωξη

Η θεραπεία: Σόδα

Κάνει το περιβάλλον της κύστης πιο αλκαλικό, σταματώντας τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Ρίξε 1/4 κ.γ. σόδα σε 1 φλ. νερό όταν παρουσιαστούν τα πρώτα συμπτώματα και απόλαυσε αυτό το ρόφημα μια φορά την ημέρα μέχρι να αρχίσεις αντιβίωση.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.