Skip to main content

SINGLES

10 πράγματα που ΔΕΝ είναι απαραίτητο να έχεις κάνει μέχρι τα 30

Μην αγχώνεσαι!


Γεωργία Κοντού

Αν τα τελευταία χρόνια βομβαρδίζεσαι με λίστες επιθυμιών και στόχων που «πρέπει να έχεις εκπληρώσει μέχρι τα τριάντα», μπορείς να χαλαρώσεις. Δεν μπορείς, και δεν χρειάζεται, να βάλεις τη ζωή σου σε αυστηρό πρόγραμμα, ειδικά τώρα που η οικονομική κρίση μπορεί να σου χαλάσει άνετα τα σχέδια (και όχι μόνο τα δικά σου σχέδια, πίστεψέ μας). Διάβασε, λοιπόν, δέκα πράγματα που μπορείς να κάνεις άνετα μετά τα τριάντα. Και μετά τα σαράντα. Αλλά και να μην τα κάνεις ποτέ, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Υγεία πάνω απ' όλα.

1. Να γυρίσεις τον κόσμο. Σύμφωνοι, τα ταξίδια είναι διασκεδαστικά και ανοίγουν νέους ορίζοντες. Είναι όμως, επίσης, χρονοβόρα και πολύ ακριβά. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να νιώθεις μειονεκτικά αν μια διάσημη instagrammer που ακολουθείς βρίσκεται τη μια μέρα στις Μπαχάμες και την επόμενη στη Χαβάη, ενώ εσύ αναγκάζεσαι να λιώνεις στη δουλειά σε ένα γραφείο. Η διάσημη instagrammer είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας.

2. Να βρεις τον άντρα της ζωής σου. Μην απελπίζεσαι αν νιώθεις ότι αργείς να συναντήσεις το άλλο σου μισό, παρόλο που έχεις βγει εκατοντάδες ραντεβού. Ίσα ίσα που μετά τα τριάντα θα είσαι πιο ώριμη και πιο έτοιμη να κατασταλάξεις σε μια σχέση.

3. Να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου. Βασικά ίσως να μην τη βρεις και ποτέ. Ή ακόμη και να τη βρεις, το πιθανότερο είναι να μην παίρνεις το μισθό των ονείρων σου. Τα καλά νέα είναι ότι η αλλαγή καριέρας ή κάποιες σπουδές που θα δημιουργήσουν νέες προοπτικές, είναι κάτι που μπορείς να επιδιώξεις πλέον σε κάθε ηλικία.

4. Να αποφασίσεις πού θέλεις να μείνεις μόνιμα. Αν δεν έχεις τη δυνατότητα που είχαν οι γονείς σου, να αγοράσεις το δικό σου σπίτι, δες το καλό της υπόθεσης: με το νοίκι έχεις την ελευθερία να αλλάξεις περιοχή διαμονής οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς δεύτερη σκέψη.

5. Να τρέξεις το μαραθώνιο/να κατακτήσεις το Έβερεστ. Κανένας δεν σε υποχρεώνει να κάνεις κάποιον άθλο, μέχρι τα τριάντα σου ή σε οποιαδήποτε ηλικία, παρόλο που τέτοιες προκλήσεις συναντώνται συχνά σε λίστες επιθυμιών.

6. Να κάνεις ένα χόμπι με προοπτική να γίνει επάγγελμα. Αν δεν ταυτίζεσαι με τις ιστορίες επιτυχίας των ανθρώπων που κάθε απόγευμα, με την επιστροφή τους από το γραφείο στο σπίτι, είχαν μια δραστηριότητα η οποία τελικά εξελίχθηκε σε καριέρα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν γυρίζεις τόσο κουρασμένη από τη δουλειά ώστε το μόνο που θέλεις είναι να αράξεις στον καναπέ βλέποντας σειρές, είναι απόλυτα ανθρώπινο.

7. Να μάθεις να μαγειρεύεις παστίτσιο. Ή μουσακά ή γιουβαρλάκια ή εν πάση περιπτώσει οποιοδήποτε φαγητό πιστοποιεί ότι είσαι πλέον μια έμπειρη μαγείρισσα. Αν περνάς καλά -και τρως υγιεινά- ετοιμάζοντας μόνο σαλάτες, αυγά και ψητό κοτόπουλο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μετά τα τριάντα θα έχεις πολλές ευκαιρίες να μυηθείς στη μαγειρική (αν μάλιστα κάνεις οικογένεια, ίσως υποχρεωθείς να εντρυφήσεις στο άθλημα).

8. Να... σταματήσεις τα ξενύχτια. Σίγουρα μετά τα τριάντα δεν θα έχεις τις ίδιες αντοχές (και ίσως την ίδια διάθεση) να παρτάρεις μέχρι το πρωί, αλλά κανένας κανόνας δεν λέει ότι από τα τριάντα ένα και μετά πρέπει να τη βγάζεις κάθε Σαββατόβραδο σε σπιτικά σουαρέ. Αν περνάς καλύτερα πίνοντας σφηνάκια με την παρέα σου σε μπαράκια, συνέχισε έτσι όσο σε παίρνει.

9. Να κάνεις αποταμίευση. Χα, χα, χα! Καλό.

10. Να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Γενικά. Μπορεί στο παρελθόν κάποιος στα τριάντα του να μάζευε ήδη ένσημα για τη σύνταξη, σήμερα όμως η περίοδος των πειραματισμών και των αναζητήσεων έχει πάρει παράταση για πολλάαα χρόνια ακόμη.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

SINGLES

Ο έρωτας δεν είναι σινεμά, μωρό μου…

Τοξικές σχέσεις που ρομαντικοποιήθηκαν στην οθόνη

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιες red flags μπορεί να κρύβει σύμφωνα με το ζώδιό του

Οι μεγαλύτερες κόκκινες σημαίες κάθε ζωδίου

CELEBS

Δήμητρα Ματσούκα - Πέτρος Κόκκαλης: Απόδραση στα Ιωάννινα για το ζευγάρι

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram η ηθοποιός

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;