Γίνε εκπαιδευτής ενηλίκων! - AllYou.gr

Search

Γίνε εκπαιδευτής ενηλίκων!

Γιατί να μη διεκδικήσεις  μία νέα ή και παράλληλη σταδιοδρομία;

12 Σεπτεμβρίου 2018
Συντάκτης : Allyou Team

Το φαινόμενο του να παραμένει κάποιος πτυχιούχος ακόμα και μετά από συνεχόμενα έτη ακαδημαϊκής, δαπανηρής και εξουθενωτικής πορείας άνεργος ανέρχεται πλέον όχι μόνο σε συχνό αλλά και σε μερικώς δεδομένο φαινόμενο.

Ωστόσο, για έναν απόφοιτο που επιθυμεί να βρει μια λύση απασχόλησης ή και να διεκδικήσει μία νέα θέση εργασίας υπάρχει η λύση απασχόλησης σε δομές εκπαίδευσης ενηλίκων. Αυτό σημαίνει ότι μία λύση σταδιοδρομίας, ή και παράλληλης εργασίας, είναι η δυνατότητα που έχει ένας πτυχιούχος να διδάξει το αντικείμενό του σε άλλους ενήλικες.

Είτε το αντικείμενο αφορά στις θετικές επιστήμες, είτε ακόμα και σε κάποια χειρωνακτική ενασχόληση, η δυνατότητα εργασίας είναι σημαντική.  Είναι γενικά παραδεκτό ότι η εκπαίδευση ως πυλώνας της κοινωνίας, επηρεάζεται και επομένως πρέπει και να προσαρμόζεται στις αλλαγές των συνθηκών ζωής των ανθρώπων που την απαρτίζουν, με απώτερο στόχο την υποστήριξη της υφιστάμενης εργασίας ή την υποστήριξη ανέργων για ανεύρεση μιας νέας θέσης εργασίας.

Πως μπορώ να αξιοποιήσω το πτυχίο μου;
Ο χώρος της Εκπαίδευσης Ενηλίκων αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο χώρο, που προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες  εργασίας σε ήδη εργαζόμενους στην εκπαίδευση αλλά και σε νέους εν δυνάμει εκπαιδευτικούς, μιας και εργαζόμενοι και άνεργοι αναγκαστικά θα στραφούν για την εκπαίδευση – ειδίκευσή τους στις δομές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου στο άμεσο μέλλον αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική απορρόφηση εκπαιδευτών προς κάλυψη των ενηλίκων μαθητών τους.

Πως μπορώ να προσληφθώ στις δομές εκπαίδευσης ενηλίκων;
Απαραίτητη προϋπόθεση για να εργαστεί κάποιος εκπαιδευτής ως εκπαιδευτής ενηλίκων είναι να έχετε ενταχθεί στο επίσημο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΟΠΠΕΠ. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενου σεμιναρίου  έχετε το δικαίωμα να συμμετέχετε απευθείας στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ (Ν. 4386/16 Άρθρο 67). Εντάσσεστε στο επίσημο μητρώο εκπαιδευτών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Στερεάς Ελλάδας & συμμετέχετε σε προκηρύξεις  προσλήψεων δομών μεταδευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης.

Επιπλέον, στις δομές εκπαίδευσης ενηλίκων μοριοδοτούνται οι επιμορφώσεις. Παρακολουθώντας οπότε μία ή και συνδυασμό από επιμορφώσεις μπορείτε αθροιστικά να συγκεντρώσετε περισσότερα μόρια και να διεκδικήσετε θέσεις εργασίας εκπαιδευτικών σε προκηρύξεις που ανακοινώνονται.
Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Easy Education υλοποιούν σε κύκλους το εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ».

Σε ποιους απευθύνεται:

1)    Φοιτητές
2)    Εκπαιδευτικούς
3)    Εν δυνάμει εκπαιδευτικούς
4)    Κατόχους οποιουδήποτε πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
5)    Λογιστές, Οικονομολόγους
6)    Νομικούς
7)    Ψυχολόγους
8)    Αρχιτέκτονες, μηχανικούς και συναφή επαγγέλματα
9)    Φυσικούς, χημικούς, μαθηματικούς, βιολόγους
10)    Τεχνολόγους, Τεχνικούς βοηθούς και ασκούντες συναφή επαγγέλματα
11)    Απασχολούμενους στην παροχή υπηρεσιών
12)    Ειδικευμένους Γεωργούς, Κτηνοτρόφους, Δασοκόμους και Αλιείς (3ετή επαγγελματική ή/και διδακτική πείρα συναφή με την επαγγελματική δραστηριότητα)
13)    Ειδικευμένους τεχνίτες (3ετή επαγγελματική ή/και διδακτική πείρα συναφή με την επαγ/κή δραστηριότητα)
14)    Σε όσους θέλουν να αποκτήσουν επιπλέον μοριοδότηση για την ένταξη τους στο εκπαιδευτικό δυναμικό φορέων μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα κάντε κλικ εδώ

EEEFINAL (003).gif


Πληροφορίες: www.diaviou-teiste.gr
Τηλέφωνο: (help desk 10:00πμ - 16:00μμ): 210 3003913Ακολούθησε το allyou στο Instagram!