Skip to main content

LOVE YOUR SUMMER SELF

Σε έκαψε ο ήλιος;

Έχουμε τις κατάλληλες συμβουλές και λύσεις.


Κέλλυ Νόβακ

Θα σου πω ένα πράγμα: κάθε φορά που πάω στα Κουφονήσια, καίγομαι από τον ήλιο! Παρόλες τις προσπάθειες μου και τα… 50άρια (aka SPF50) που βάζω πάνω μου, ο ήλιος είναι τόσο έντονος στο νησί (δεν έχει σκιά πουθενά!), οπότε το έγκαυμα είναι σιγουράκι!

Τι κάνουμε λοιπόν, σε αυτές τις περιπτώσεις; Σου λέω παρακάτω!

Κοντρόλαρε τον πόνο

Ό,τι βάλεις πάνω σου, από νερό μέχρι και κάποια ειδική κρέμα για έγκαυμα, φρόντισε να μην είναι ούτε πολύ κρύο, ούτε πολύ ζεστό γιατί ο πόνος θα γίνει ακόμα πιο έντονος!

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ!

To A και το Ω είναι η ενυδάτωση σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά τη σωστή στιγμή! Οι δερματολόγοι συνιστούν να ενυδατώσεις το δέρμα σου όταν αυτό είναι ακόμα υγρό μιας και το νερό θα «κλειδώσει» την υγρασία εντός του δέρματος, εξασφαλίζοντας πιο γρήγορη ανάρρωση.

Ενυδάτωση εκ των έσω

Πιες πολύ, πολύ νερό! Γιατί ΟΚ, το να ενυδατώσεις το έγκαυμα εξωτερικά, αλλά για πιο γρήγορα αποτελέσματα, τότε είναι σημαντικό να το κάνεις και εκ των έσω. Πιες πολύ νερό και απέφυγε τα ποτά ή τον καφέ που έχουν την τάση να αφυδατώνουν τον οργανισμό.

Do NOT touch

Όσο κι αν θέλεις να «πειράξεις» το δέρμα σου, όταν ξεφλουδίζει ή ότι έχεις μια φουσκάλα, τότε πρέπει να καταπολεμήσεις κάθε ορμή, μιας και οι φουσκάλες «επιτρέπουν» το δέρμα να επουλώσει από μόνο του.

Πες «όχι» στον ήλιο

Ε, προφανώς πρέπει να μην σε δει ο ήλιος όταν έχεις καεί. Φόρεσε ένα ανάλαφρο κιμονό, μία πουκαμίσα πάνω σου και μείνε στην σκιά!

 Φωτό: Antony Sastre / Unsplash

Διαβάστε επίσης

LOVE YOUR SUMMER SELF

Καλοκαίρι στην πόλη

H Aθήνα τον Αύγουστο  είναι μια άλλη πόλη. Aν έμεινες , λοιπόν, Αυγουστιάτικα, εδώ, σ’ αυτή την άλλη μας πόλη, έλα να σε πάμε βόλτα σε κάποιες από τις πιο όμορφες και δροσερές αυλές της.

LOVE YOUR SUMMER SELF

Αυτά τα μάξι φορέματα που θα σε κάνουν να αισθανθείς μοναδική

Το απόλυτο καλοκαιρινό ρούχο για κάθε περίσταση!

LOVE YOUR SUMMER SELF

5+1 βιβλία που θα σε εμπνεύσουν να αγαπήσεις (περισσότερο) τον εαυτό σου

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η ιδανική περίοδος για να αλλάξεις ό,τι σε χαλάει. 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.