Skip to main content

LOVE YOUR SUMMER SELF

Καλοκαίρι στην πόλη

H Aθήνα τον Αύγουστο  είναι μια άλλη πόλη. Aν έμεινες , λοιπόν, Αυγουστιάτικα, εδώ, σ’ αυτή την άλλη μας πόλη, έλα να σε πάμε βόλτα σε κάποιες από τις πιο όμορφες και δροσερές αυλές της.


Λένα Γρηγορίου

Black Duck
Ούτε που τη βάζει ο νους σου. Κι όμως, αυτή είναι εκεί και σε περιμένει από το πρωί! Αν τη χάσεις, εσύ θα χάσεις… Ανέβα τη Σταδίου, στρίψε αριστερά στη Χρήστου Λαδά, και τη βρήκες. Πράσινο παντού, δέντρα, ησυχία και …καλώς ήρθες στην αυλη του Black Duck. Εδώ, παλιά, το1833, ήταν ο κήπος του Παλατιού.Κι όταν σου λέω «εδώ», μη φανταστείς κάποια τεράστια έκταση. Αυτό το παραδεισάκι στην καρδιά της πόλης μας, είναι μόλις ένα μικρό μέρος αυτού που «τότε» ήταν ο κήπος του Παλατιού. Η υπέροχη μουσική  (από ethnic και jazz, ως κλασική και ελληνική ), η χαλαρή ατμόσφαιρα, οι σαλάτες, τα κρασιά, το σουφλέ με παγωτό, αλλά και ο καφές με τα κεράσματα, κάτω από ψηλα δέντρα και πολύ (πολύ) πράσινο, θα σε κάνουν να νιώσεις πως είσαι, ήδη, αλλού!
(Χρήστου Λαδά 9α, Πλατεία Καρύτση, τηλ. 2103234760)


Μomo
Η Καλλιθέα είναι ένα τσιγάρο δρόμος Και αξίζει να βρεθείς εκεί, μόνο και μόνο για τo Momo! Mια μικρή πράσινη όαση, με δέντρα και δροσιά που ανοίγει από τις 9 το πρωί και σε περιμένει για καφέ , μπριός και σάντουιτς. Εννοείται πως μπορείς να πας  και για φαγητό και για ποτό, ως αργά το βράδυ.  Τα burgers του, η pasta  του και τα κοκτέιλ του, είναι υπέροχα.
(Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ.: 2109562300)

Sabir
Την αυλή, αυτή, του Μεταξουργείου, την ανακάλυψα τυχαία ένα βράδυ που έβγαινα από την παράσταση της Χαρούλας,στο Θέατρο Βασιλάκου. Άνοιξα τη σιδερένια πόρτα και βρέθηκα σε μια πλακόστρωτη νησιώτικη αυλή, με τραπεζια και καρέκλες καφενείου, με ψηλά δέντρα και χρωματιστά γεράνια. Και με  υπέροχους μεζέδες. Με μπύρα βαρελίσια και ρακή , δική τους, φτιαγμένη με συνταγή από την Αμοργό. Η αυλή του Sabir ανοίγει στις 3 το μεσημέρι και μένει ανοιχτή ως αργά πολύ!

(Πλαταιών 18, Μεταξουργείο, τηλ 210 345 2276)

Six D.O.G.S.

Είναι ακριβώς αυτό που λέμε «στο βάθος κήπος»! Μόνο που για να κυριολεκτούμε, εδώ λέμε «στο βάθος αυλή»! Και τι αυλή! Πολυεπίπεδη! Μεγάλη και εξωτική! Με δέντρα και αιώρες και ξύλινα τραπεζάκια  και καρέκλες, με φαναράκια και πολύχρωμα μαξιλάρια και μια αίσθηση που σου κάνει «Διακοπές»!All time classic  και all day στέκι, η αυλή του Six D.O.G.S  , σε κερδίζει, σε εμπνέει και σε ξεκουράζει από την πρώτη στιγμή. Είναι must για το καλοκαίρι σου στην πόλη. Για καφέ, ποτό, παγωτό, λεμονάδα σπιτική και τρομερό milkshake!

(Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3210 510)

Αυλή

Εδώ, νομίζεις πως είσαι σε νησί! Κι ας είσαι στο κέντρο της πόλης. Μπορεί, άνετα, να γίνει στέκι σου.Να σε πάει λίγα χρόνια πίσω, με τα    μπλε παραθυρόφυλλα, τις  ασβεστωμένες σκάλες,  τα καρό μουσαμαδένια τραπεζομάντιλα. Είναι μια παρείστικη αυλή, που δεν μοιάζει με καμμιά. Τα μεζεδάκια της είναι πεντανόστιμα  και το γεύμα (ή το δείπνο σου) δεν θα σου κοστίσει πιο πολύ από 10-12 ευρώ
(Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή, τηλ. 210 3217642)

Ρεμούτσικο

Αυλή   καταπράσινη και πανέμορφη. Μόλις μπεις και καθίσεις θα πιστέψεις πως παίζεις σε παλιά ελληνική ταινία που γυρίστηκε στην επαρχία. Όνειρο! Χαλαρώνεις, και απολαμβάνεις τις βραβευμένες (παρακαλώ) νοστιμιές , αυτής της οικογενειακής ταβέρνας: Κοντοσούβλι και παϊδάκια της. Και καλο κρασί.
 

 

Διαβάστε επίσης

LOVE YOUR SUMMER SELF

Σε έκαψε ο ήλιος;

Έχουμε τις κατάλληλες συμβουλές και λύσεις.

LOVE YOUR SUMMER SELF

Αυτά τα μάξι φορέματα που θα σε κάνουν να αισθανθείς μοναδική

Το απόλυτο καλοκαιρινό ρούχο για κάθε περίσταση!

LOVE YOUR SUMMER SELF

5+1 βιβλία που θα σε εμπνεύσουν να αγαπήσεις (περισσότερο) τον εαυτό σου

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η ιδανική περίοδος για να αλλάξεις ό,τι σε χαλάει. 

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

7 μυστικά ομορφιάς στα οποία ορκίζεται η Kate Hudson

Happy birthday πανέμορφη Kate Hudson!

CELEBS

Μαίρη Μηνά: Όσα δεν ξέρουμε για την ηθοποιό που εντυπωσίασε ως Πρωθιέρεια

Το θέατρο, ο έρωτας με τον Μιχάλη Σαράντη και η μητρότητα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση