Skip to main content

LOVE YOUR SUMMER SELF

5 τρόποι με τους οποίους σε καλομαθαίνουν οι διακοπές στη Μυτιλήνη

Οι καλοκαιρινές εμπειρίες που ζεις μόνο σε αυτό το νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου.


Γωγώ Καρκάνη

Όλοι ξέρουν για την αρχιτεκτονική των Κυκλάδων, τη γαστρονομία της Κρήτης, τα υπέροχα νερά του Ιονίου. Όμως η Μυτιλήνη ή Λέσβος είναι ένας παράδεισος που απευθύνεται σε λιγότερους: σε όσους αποφασίζουν να πάρουν το αεροπλάνο ή να κάνουν το πολύωρο ακτοπλοϊκό ταξίδι ακολουθώντας συνήθως τη σύσταση ενός φίλου ή κάποιου ενημερωμένου ταξιδιωτικού οδηγού. Φτάνοντας όμως στον προορισμό τους δεν το μετανιώνουν, καθώς ανακαλύπτουν ότι η Μυτιλήνη, αν και επίσης έχει τα τουριστικά σημεία της (π.χ. Μόλυβος, Ερεσός, Πλωμάρι), κρύβει πολλές μυστικές ομορφιές. 

Αυτοί είναι λοιπόν πέντε μόνο από τους τρόπους με τους οποίους καλομαθαίνεις τον εαυτό σου κάνοντας διακοπές εκεί.

1. Ακόμα και το Δεκαπενταύγουστο κάνεις μπάνιο σε ερημικές παραλίες. Ή τουλάχιστον σε παραλίες πολλών χιλιομέτρων, όπου ποτέ δεν νιώθεις στριμωγμένος ανάμεσα σε κόσμο. Απολαμβάνεις καθαρά νερά και αληθινή ηρεμία, καθώς το μοναδικό σου σάουντρακ είναι τα τζιτζίκια και το βουητό των κυμάτων που σκάνε στην άμμο.

2. Διασκεδάζεις σε αυθεντικά πανηγύρια. Πανηγύρια σε πλατείες χωριών, τα οποία τιμούν κυρίως οι ντόπιοι και που διατηρούν το αληθινό τους χρώμα. Πανηγύρια όπου τα νησιώτικα εναλλάσσονται με σμυρνέικα και όπου οι «παραγγελιές», από ανθρώπους κοκκινισμένους από το ούζο και την έξαψη, δίνουν και παίρνουν μέχρι τις πρωινές ώρες.

3. Ανακαλύπτεις ότι η παστή σαρδέλα είναι, τελικά, το ελληνικό σούσι. Αν η μοναδική παστή σαρδέλα που έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα προέρχεται από κονσέρβα, απολαμβάνοντάς τη στη Μυτιλήνη θα διαπιστώσεις ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το γιαπωνέζικο σούσι. Αυτό έχει να κάνει και με την παραδοσιακή μέθοδο επεξεργασίας που εφαρμόζεται στο νησί, αλλά και με την πρώτη ύλη, καθώς οι φρέσκιες σαρδέλες Καλλονής είναι, απλά, αχτύπητες.

4. Απολαμβάνεις την πλέον παραδοσιακή εμπειρία σπα. Το νησί είναι γεμάτο από ιαματικές πηγές, π.χ. στην Εφταλού και στη Θερμή, κάποιες από τις οποίες ανάγονται χρονικά στην περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σε αυτές βιώνεις μια εμπειρία σπα σε χαμηλό κόστος όπου, αφού ξεπεράσεις το αρχικό σοκ της εναλλαγής ζεστού νερού πηγής-κρύου νερού θάλασσας, γίνεσαι «αλοιφή» από τη χαλάρωση.

5. Κάνεις κρουαζιέρα σε ένα νησάκι όπου «κατοικούν» μόνο απολιθωμένα δέντρα. Από τη Σίγρι ξεκινάει καθημερινά καραβάκι με γυάλινο πυθμένα που, συνοδεία ξεναγού, πηγαίνει μικρά γκρουπ τουριστών στη Νησιώπη: μια νησίδα ολόκληρη διάσπαρτη με απολιθωμένα δέντρα. Μια εμπειρία ζωής που δεν πρέπει να χάσεις.

Διαβάστε επίσης

LOVE YOUR SUMMER SELF

Καλοκαίρι στην πόλη

H Aθήνα τον Αύγουστο  είναι μια άλλη πόλη. Aν έμεινες , λοιπόν, Αυγουστιάτικα, εδώ, σ’ αυτή την άλλη μας πόλη, έλα να σε πάμε βόλτα σε κάποιες από τις πιο όμορφες και δροσερές αυλές της.

LOVE YOUR SUMMER SELF

Σε έκαψε ο ήλιος;

Έχουμε τις κατάλληλες συμβουλές και λύσεις.

LOVE YOUR SUMMER SELF

Αυτά τα μάξι φορέματα που θα σε κάνουν να αισθανθείς μοναδική

Το απόλυτο καλοκαιρινό ρούχο για κάθε περίσταση!

Προτεινόμενα

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου