Skip to main content

GIFT ME...

8 classic movies για όλη την οικογένεια

Ρετρό διάθεση, χολυγουντιανό glam και ζεστό ποπ κορν: It's a gift!



Καλείς τους αγαπημένους σου στο σπίτι, έχεις φτιάξει ζεστό κόκκινο κρασί και ποπ κορν, έχεις απλώσει τις φλις κουβερτούλες στους καναπέδες και... η προβολή ξεκινάει!

Δεν νιώθεις κι εσύ αυτές τις μέρες μια νοσταλγία για τα παλιά, μια διάθεση κάπως παλιομοδίτικη που όμως σου γεμίζει την ψυχή, μια ανάγκη για παλιό, καλό κινηματογράφο;

Εάν ναι, παρακάτω θα δεις 8 ταινίες που έχουν αφήσει εποχή, ιδανικές για όλη την οικογένεια και κάθε ηλικία. Δώρο alltime classic. Στον εαυτό σου και στους αγαπημένους σου.

1. “It’s a wonderful life”, 1947

WonderfulLife_collage.jpg

Μια υπέροχη ταινία για τα Χριστούγεννα, στην οποία ο ήρωας Τζορτζ Μπέιλι δεν έχει φύγει ποτέ από την πόλη του καθώς βοηθά συνεχώς τους συνανθρώπους του. Όταν θεωρείται υπεύθυνος για ένα χρηματικό ποσό που λείπει, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Την παραμονή των Χριστουγέννων όμως έρχεται στη γη ένας άγγελος...

2. “Holiday Inn”, 1942

HolidayInn_collage.jpg

Ένας τραγουδιστής και ένας χορευτής κάνουν μαζί μια παράσταση και ο τελευταίος αποφασίζει να ανοίξει ένα πανδοχείο που θα λειτουργεί μόνο μέσα στις γιορτές της χρονιάς, και φυσικά ανάμεσα σε αυτές τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

3. “Miracle on the 34th Street”, 1947

Miracle_collage.jpg

Ο Κρις Κριγκλ παίρνει την θέση του Άγιου Βασίλη σε μια παρέλαση πολυκαταστήματος και είναι τόσο πειστικός που υποδύεται τον ρόλο για όλη την περίοδο των γιορτών. Λέει σε όλους ότι είναι ο αληθινός Άη Βασίλης και προσπαθεί να πείσει ένα μικρό κοριτσάκι να συνεχίσει να πιστεύει στα παραμύθια. 

 4. “White Christmas”, 1954

WhiteChristmas_collage.jpg

Ένα υπέροχο τραγούδι που γνωρίζουμε όλοι σε μια ταινία που μιλά για την ιστορία δύο ανδρών που πολέμησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στη συνέχεια πήραν την απόφαση να συνεργαστούν καλλιτεχνικά. 

5. Η Μελωδία της Ευτυχίας, 1965

Melodia_collage.jpg

Στο μιούζικαλ που δεν έχει σταματήσει να αγαπιέται, όταν μια καλόγρια αναλαμβάνει να γίνει η νταντά επτά παιδιών ενός χήρου αξιωματικού, κανένας δεν φαντάζεται πόσες αλλαγές θα φέρει στο σπίτι τους. 
 
6. Μαίρη Πόππινς, 1964

MaryPoppins_collage.jpg

Ένας πατέρας αναζητά γκουβερνάντα για τα παιδιά του και βρίσκει μια γυναίκα που έχει μαγικές ικανότητες. Με μια εκπληκτική Τζούλι Άντριους και ονειρεμένα τραγούδια. 

7. Πίτερ Παν, 1953

peterpan_collage.jpg

Ο φανταστικός ήρωας μεταφέρει σε περιπέτειες τρία αδέρφια στο Λονδίνο των αρχών του 1900 και φυσικά στη Χώρα του Ποτέ. 

8. Η Σταχτοπούτα (1950)

Cinderella_collage.jpg

Το διάσημο παραμύθι του Charles Perrault διασκευασμένο για τον κινηματογράφο είναι απλά παραμυθένιο. 


 

Διαβάστε επίσης

GIFT ME...

10 sneakers για τις πιο stylish εορταστικές εμφανίσεις

Ποιος λεέι πως δεν μπορείς να φορέσεις αθλητικά και την εορταστική περίοδο; 

GIFT ME...

7 γούρια για μια τυχερή χρονιά

Υποδέξου το 2019 με τύχη και στιλ!

GIFT ME...

Τα 10 πιο έξυπνα δώρα της τελευταίας στιγμής

Γιορτινά, έξυπνα,  για όλα τα στιλ και τα budget 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός