Skip to main content

GIFT ME...

Οι 10 πιο υπέροχες εμπειρίες-δώρα για σένα και όσους αγαπάς

Γευστικές, ταξιδιωτικές & προσωπικές εμπειρίες που μπορείς και επιβάλλεται να ζήσεις και να προσφέρεις αυτά τα Χριστούγεννα.


Νάνσυ Καλλικλή


Ωραία τα κουτιά κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με το γυαλιστερό περιτύλιγμα και τις πολυτελείς κορδέλες, αλλά αν θέλεις φέτος τα δώρα σου να ξεχωρίσουν, πρόσφερε στον εαυτό σου και όσους αγαπάς δώρα-εμπειρίες. 

Τα πιο ξεχωριστά δώρα είναι αυτά που τα ζούμε! Γιατί μένουν για πάντα αξέχαστα στο μυαλό και στην καρδιά όσων τα προσφέρεις. 

Το λένε και οι επιστήμονες: οι εμπειρίες και οι αναμνήσεις μας από αυτές μας κάνουν πιο ευτυχισμένους από ό,τι τα αντικείμενα. 

Πάρε μερικές ιδέες για δώρα-εμπειρίες για σένα και όσους αγαπάς, που και μπορείς και επιβάλλεται να ζήσεις αυτά τα Χριστούγεννα. Και ναι, με λίγη φαντασία μπορείς να βρεις τρόπο να τις βάλεις και κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

 

1.    Ταξίδι στ’ όνειρο με την Aegean

Δεν χρειάζεται το δώρο σου να είναι το ταξίδι-όνειρο ζωής στη Νέα Υόρκη, αλλά βεβαίως θα μπορούσε! Με 122 διεθνείς προορισμούς και 31 στην Ελλάδα, με τις πτήσεις της Aegean μπορείς να διαλέξεις εκείνον που ονειρεύεσαι εσύ ή κάποιος πολύ αγαπημένος σου. Ακόμα και ένα Σαββατοκύριακο σε μια άλλη πόλη της Ελλάδας θα σας μείνει αξέχαστο. TIP: Τσέκαρε το ημερολόγιο χαμηλών ναύλων για να βρεις τη χαμηλότερη τιμή για το ταξίδι σας. 

aegean.jpg

 

2.    Ατμοσφαιρικό δείπνο στο Ilios

Στο Ilios θα ζήσετε με τους αγαπημένους σου μια εμπειρία fine dinning στην καρδιά της Αθήνας. Ο Σπύρος και ο Χρύσανθος Πανάς σε συνεργασία με το «Δειπνοσοφιστήριον» δημιούργησαν στη στοά Σπυρομήλιου ένα hot στέκι όπου μπορείτε να απολαύσετε παρέα αστική κουζίνα της Αθήνας του ’50 και του ’60, μέσα από τη σύγχρονη ματιά του Δημήτρη Σκαρμούτσου. Info: 210-3211315.

ilios.jpg

 

3.    Γίνε ξανά παιδί στο χριστουγεννιάτικο River West

Το αγαπημένο μας εμπορικό κέντρο ντύνεται στα γιορτινά και υπόσχεται να μας κάνει να νιώσουμε ξανά σαν μικρά παιδιά! Στην Christmas Land του River West μπορούμε να ποζάρουμε στον μαγικό καθρέφτη-οθόνη που θα μας μεταμορφώσει σε χριστουγεννιάτικες φιγούρες, να βγάλουμε με την κολλητή μας bestie με φόντο το φαντασμαγορικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό ή να ζήσουμε με τον αγαπημένο μας το ταξίδι του Άγιου Βασίλη μέσα από ένα φανταστικό παιχνίδι buzzer. Μετά τη βόλτα στα κατάφωτα μαγαζιά, εννοείται ότι θα καθίσουμε να απολαύσουμε καφέ ή φαγητό με θέα την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό.

River_West.jpg


4.    Σαν σε Gentlemen’s Club παρέα με ένα Jack Daniel’s

Αν εκείνος είναι λάτρης του ουίσκι, ξέρει να εκτιμά την πλούσια και γεμάτη αίσθηση του Jack Daniel’s. Αν εσύ θέλεις να του κάνεις ένα δώρο που θα εκτιμήσει, μπορείς να οργανώσεις μια βραδιά για τους δυο σας ή και καλούς φίλους, με το αγαπημένο του ουίσκι. Μια ποικιλία εκλεκτών τυριών θα συνοδεύσει τέλεια τη βραδιά σας, αφού οι ειδικοί της γευσιγνωσίας λένε πως τα λιπαρά των τυριών ανταποκρίνονται καλύτερα γευστικά με το ουίσκι παρά με το κρασί. 

JackDaniels.jpg

 

5.    Ένα γιορτινό γεύμα στο σπίτι για όσους αγαπάς 

Tο γιορτινό γεύμα ή δείπνο είναι πάντα από μόνο του ένα δώρο σε όσους αγαπάμε και η προετοιμασία για το τραπέζι των γιορτών είναι μια γιορτή. Στα AB Βασιλόπουλος οι στολισμένοι διάδρομοι, η χαρούμενη μουσική και το χαμόγελο των εργαζομένων μάς βάζουν στο γιορτινό κλίμα με το που θα μπούμε στο κατάστημα. Θα πάρουμε ιδέες για το γιορτινό μενού και θα βρούμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να περιποιηθούμε τους καλεσμένους μας όπως ταιριάζει στις λαμπερές αυτές μέρες και βραδιές: εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, προϊόντα για ευφάνταστα gourmet πιάτα, ξεχωριστά γλυκά, εκλεπτυσμένες γεύσεις στα ποτά και ιδέες για γιορτινό art de la table! TΙP: Στο site του ΑΒ Βασιλόπουλος θα βρεις λαμπερές ιδέες ώστε να ετοιμάσεις το τραπέζι των γιορτών με ξεχωριστές συνταγές, μοναδικές γεύσεις και μπόλικη αγάπη!

abvasilopoulos.jpg


 

6.    Μέρες και νύχτες 5 αστέρων στο Grande Bretagne 

Ναι, αυτά τα Χριστούγεννα και μπορείς και επιβάλλεται να τα απολαύσεις με πολυτέλεια. Στο εμβληματικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μπορείς να απολαύσεις το τσάι ή το δείπνο σου me ζωντανή μουσική με πιάνο στο Winter Garden, να πιεις το ποτό σου στο Alexander’s Bar (δίκαια έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο μπαρ ξενοδοχείου στον κόσμο από το περιοδικό Forbes) ή να αφήσεις πίσω σου τους ήχους και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης και να ζήσεις την εμπειρία του The GB Spa. Info: Hotel Grande Bretagne.

gb.jpg

 

7.    Ένα γιορτινό Absolut cocktail party στο σπίτι 

Η αγάπη είναι η πιο ισχυρή δύναμη στον κόσμο. Και τα Χριστούγεννα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της αγάπης. Δεν χρειάζεσαι πολλά για να διοργανώσεις ένα Absolut γιορτινό cocktail party που θα μείνει αξέχαστο σε όλους: στολισμένο δέντρο (το ’χεις), αναμμένα κεριά και ανάλογη μουσική για ατμόσφαιρα (εύκολο), καλή παρέα (την οργανώνεις), σούπερ διάθεση (γιορτές είναι, είμαστε by default σε party mode) και η αγαπημένη της παρέας βότκα Absolut Drop. Φτιάξε ηλεκτρονικές προσκλήσεις και στείλ’ τες από νωρίς, προμηθεύσου την αγαπημένη σου Absolut, σέικερ, μπόλικο πάγο, lime, σόδα και ό,τι άλλο χρειάζεστε για τα cocktail σας, φορέστε όλοι τα πιο φωτεινά σας χαμόγελα και… let the party begin! TIP: Στη σελίδα της βότκας Absolut, μπορείς να βρεις φανταστικές ιδέες για cocktail.

absolut2.jpg

 

8.    Ξεχωριστό δείπνο στο βραβευμένο Botrini’s 

Οι γιορτές θέλουν εκλεπτυσμένες γεύσεις και ευφάνταστα πιάτα. Στο εστιατόριο Botrini’s, βραβευμένο για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές με αστέρι Michelin, ο αγαπημένος Ιταλοκερκυραίος σεφ και η ομάδα του δημιουργούν για εμάς μοναδικές προτάσεις. Για φέτος έχουν ετοιμάσει εορταστικό μενού για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά ακόμα και αν επιλέξεις να το επισκεφτείς ένα άλλο βράδυ μέσα στις γιορτές, θα απολαύσεις ξεχωριστά πιάτα μέσα σε μια υπέροχη γιορτινή ατμόσφαιρα. Πληροφορίες και κρατήσεις: botrinis.com και 210-6857323/4. 

botrini.jpg


9.    Για τους τολμηρούς λάτρεις του ουίσκι Jameson

Η φιλοσοφία του Jameson είναι να τολμάς: το «Sine Metu», το motto που υπάρχει επάνω σε κάθε φιάλη Jameson, σημαίνει «χωρίς φόβο». Γι’ αυτό και στην Ιρλανδία, την πατρίδα του εκλεκτού αυτού ουίσκι, τολμούν να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους ποτό σε κοκτέιλ, τσάι, μπίρα… Αν ο σύντροφός σου αγαπά το καλό ουίσκι και τολμά να δοκιμάζει νέους τρόπους να το απολαμβάνει, μόλις βρήκες το τέλειο δώρο: μια βραδιά με ξεχωριστούς τρόπους να απολαύσει το αγαπημένο του Jameson. TIP: Στη σελίδα του Jameson θα βρεις ιδέες που θα τον ενθουσιάσουν! 

jameson_spin.gif


10.    Πιο λαμπερές από ποτέ

Ποια γυναίκα δεν θέλει τις γιορτές να είναι πιο λαμπερή; Μια περιποίηση ή μια τεχνική ομορφιάς είναι τέλειο δώρο για εσένα ή μια φίλη (που μπορείτε να το κάνετε και μαζί, μια μέρα μέσα στις γιορτές ή και πιο πριν, που θα την αφιερώσετε σε εσάς και τη φιλία σας). Στο beauty studio Elizabeth’s Point έχουν φέρει τις πιο σύγχρονες μεθόδους από τα πιο διάσημα σαλόνια ομορφιάς της Αμερικής και χρησιμοποιούν μόνο υλικά εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ. Μπορείς να κάνεις από ένα μανικιούρ ή πεντικιούρ, μέχρι Eyelash Extension -που θα κρατήσει τις βλεφαρίδες σου πυκνές και γυριστές για δύο μήνες- ή ένα μασάζ Gua Sha για ανάπλαση και σύσφιξη του δέρματος σε πρόσωπο και λαιμό. Να σε βάψει μια επαγγελματίας make-up artist ή να ξεκινήσεις την κρυολιπόλυση ή τη μεσοθεραπεία που ανέβαλλες τόσο καιρό. Το σίγουρο είναι ότι στο Elizabeth’s Point θα βρεις εσύ ή η φίλη σου την υπηρεσία που χρειάζεσαι ώστε φέτος τις γιορτές να είσαι πιο λαμπερή από ποτέ! Info: elisabethspoint.gr

elizabeth.jpg

Διαβάστε επίσης

GIFT ME...

10 sneakers για τις πιο stylish εορταστικές εμφανίσεις

Ποιος λεέι πως δεν μπορείς να φορέσεις αθλητικά και την εορταστική περίοδο; 

GIFT ME...

7 γούρια για μια τυχερή χρονιά

Υποδέξου το 2019 με τύχη και στιλ!

GIFT ME...

Τα 10 πιο έξυπνα δώρα της τελευταίας στιγμής

Γιορτινά, έξυπνα,  για όλα τα στιλ και τα budget 

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς